Jaunais Range Rover Evoque saņēmis augstāko vērtējumu EuroNCAP drošības testos

TVNET Auto
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Range Rover Evoque
Range Rover Evoque Foto: Land Rover

Jaunais “Range Rover Evoque” saņēmis “Euro NCAP” pieczvaigžņu drošības reitinga maksimālo vērtējumu. Tas apliecina, ka modelis ir viens no spējīgākajiem un drošākajiem kompaktajiem premium segmenta apvidniekiem tirgū.

“Evoque” pieaugušo pasažieru drošība novērtēta ar 94%, kas ir līdz šim augstākais jebkura “Jaguar” vai “Land Rover” produkta sasniegtais rādītājs, savukārt aizmugurē sēdošo bērnu pasažieru drošība novērtēta ar 87%. Tas nozīmē, ka “Evoque” ir jaunākais “Land Rover”, kas ieguvis maksimālo “Euro NCAP” drošības reitinga zvaigžņu skaitu, sekojot “Range Rover Velar” un “Land Rover Discovery”.

Jaunais “Range Rover Evoque” veidots, balstoties uz jauno “Land Rover” “Premium Traverse” arhitektūru, kas nodrošina maksimālu pasažieru drošību, un ir aprīkots ar modernākajām vadītāja palīgfunkcijām, ieskaitot avārijas bremzēšanas sistēmu, joslas saglabāšanas palīgsistēmu, priekšējos un aizmugurējos parkošanās sensorus un atpakaļskata kameru kā standartu.

Pateicoties šai funkciju kombinācijai, jaunais “Evoque” ir ieguvis piecas zvaigznes šī brīža striktākajā “Euro NCAP” testēšanas programmā.

Īpašnieki šai aprīkojuma kombinācijai var pievienot kādu no divām papildus paketēm. “Park Pack” paketē iekļauta parkošanās palīgsistēma, 360 grādu parkošanās sensoru sistēma, aizmugurējās satiksmes uzraudzības sistēma “Rear Traffic Assist”, aizmugurējo pasažieru durvju uzraudzības sistēma “Clear Exit”, kamēr “Drive Pack” pakete piedāvā adaptīvo kruīza kontroli, aklās zonas uzraudzības palīgsistēmu un liela ātruma avārijas bremzēšanas sistēmu, kas ceļojumu padara ērtu un drošu.

Foto: Publicitātes foto

Papildus – visaptveroša gaisa spilvenu un drošības jostu nospriegošanas sistēma – ieskaitot gājēju gaisa spilvenu, kas nozīmē, ka īpašnieki var justies mierīgi un droši par to, ka kompaktais luksusa klases visurgājējs pasargās gan tos, kuri atrodas transportlīdzekļa iekšpusē, gan arī ārpusē.

““Range Rover Evoque” jūtas kā mājās gan pilsētā, gan apvidū, tāpēc esam to aprīkojuši ar papildu jaunākajām tehnoloģijām, kuru mērķis ir novērst negadījumus, un jaunu transportlīdzekļa arhitektūru, lai pasargātu pasažierus negadījuma laikā. Rezultāts ir vēl viens pieczvaigžņu transportlīdzeklis no “Land Rover”,” - tā globālā “Jaguar Land Rover” produktu mārketinga direktors Finbars Makfols (Finbar McFall).

Range Rover Evoque Range Rover Evoque
Range Rover Evoque Range Rover Evoque Foto: Publicitātes foto

Jaunā “Range Rover Evoque” moderno tehnoloģiju komplekts ietver arī “Land Rover” “ClearSight” atpakaļskata spoguli. Ar viena slēdža palīdzību tas transformējas par augstas izšķirtspējas video ekrānu, kas piedāvā plašāku redzamības lauku un labāku redzamību vājā apgaismojumā, pārraidot attēlu no jumta antenā iebūvētās kameras. Šā spoguļa vēl viena priekšrocība ir tā, ka aizmugurē sēdošie pasažieri vai bagāžas nodalījumā pārvadājamie lielgabarīta priekšmeti neaizsedz skatu uz aizmuguri.

Ir pieejama arī “ClearSight Ground View” tehnoloģija, kas motora pārsegu padara neredzamu – vadītājam augšējā skārienekrānā attēlojot 180 grādu skatu zem transportlīdzekļa priekšpuses. Šī funkcija ir noderīga, manevrējot sarežģīti izbraucamos stāvlaukumos, gar augstām pilsētas centra ielu apmalēm vai braucot pa nelīdzeniem apvidus ceļiem.

Range Rover Evoque Range Rover Evoque
Range Rover Evoque Range Rover Evoque Foto: Publicitātes foto
KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Nepalaid garām!
Uz augšu