Triatlonists Cimermanis izcīna augsto ceturto vietu "Ironman 70.3" sacensībās Grieķijā

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Foto: Facebook: @LatvianTriathlonFederation

Latvijas sportists Edgars Cimermanis izcīnījis ceturto vietu "Half Ironman" jeb "Ironman 70.3" sacensībās Grieķijā, ziņo Latvijas Triatlona federācija.

Sacensībās uzvaru guva Puertoriko sportists Ernesto Espinosa, kurš finišēja pēc četrām stundām 22 minūtēm un 28 sekundēm. Viņam sekoja divi mājinieki, bet Cimermanis no uzvarētāja atpalika par nepilnām piecām minūtēm. Viņš guva otro vietu grupā starp 30-34 gadus veciem triatlonistiem.

Vēl no Latvijas sportistiem Artūrs Dedzis distanci veica piecās stundā, 40 minūtēs un četrās sekundēs, bet Edžus Bertmanis finišēja pēc sešām stundām sešām minūtēm un sešām sekundēm. Kopā sacensībās finišu sasniedza 1111 atlēts.

"Grūti gāja," savu stāstījumu iesāk Dedzis. "Peldēšanā atklātā jūrā bija milzīgi viļņi un daudzi izstājās uzreiz. Pēc tam velosacensībās bija paliels kāpums. Kopumā trase grūta, par to liecina arī pirmās vietas laiks - četras stundas un 22 minūtes augstākā līmeņa čaļiem ir salīdzinoši daudz."

"Ironman 70.3" sacensībās sportisti veic pusi no "Ironman" distances. Grieķijā vispirms bija 1,9 kilometru peldējums Jonijas jūrā, pēc tam sekoja 90 kilometru velobrauciens pa senām olīvkoku audzēm un priežu klātiem kalniem, nekad nezaudējot skatu uz jūru. Savukārt noslēgumā sportistiem bija jānoskrien pusmaratons.

"Ironman 70.3" sezona daudziem augstākā līmeņa sportistiem sākās tieši pagājušajā nedēļas nogalē, svētdien notiekot sacensībām arī ASV, Peru un Ķīnā. Arī Latvijā šogad ir plānotas šādas sacensības, tomēr pagaidām līdz nav oficiāli apstiprināts, kur tās notiks.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu