Fotoradars nobildē skrienošu cilvēku un viņa draugu plikos dibenus

TVNET Auto
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Ekrānuzņēmums no video

Vai ir iespējams skriet tik ātri, lai nostrādātu fotoradars? Pieci jauni vīrieši meklēja atbildi uz šo jautājumu un to arī ieguva.

Fotoradari ceļu malās tiek uzstādīti, lai fiksētu ātrumpārkāpējus, kā arī veiktu preventīvu funkciju, atturot satiksmes dalībniekus no atļautā braukšanas ātruma pārsniegšanas.

Šveicē tagad noskaidrots, ka fotoradars nostrādā ne tikai tad, ja tam pārāk ātri garām pabrauc auto, bet reaģē arī uz skrienošiem cilvēkiem. To noskaidrojuši pieci draugi Usterā netālu no Cīrihes.

"Mēs bijām dzirdējuši, ka tā notiek, un vēlējāmies noskaidrot, vai mums arī izdosies," sacījis viens no draugiem. Un tā aizvadītajā naktī pirms Lieldienām viens no draugiem skriešus traucās garām fotoradaram, bet cits notiekošo filmēja. 

Pirmais mēģinājums cerēto rezultātu nedeva, turpretī otrajā piegājienā fotoradars, kurš uzstādīts 20 km/h zonā, skrējēju pamanīja un nozibsnīja.

>>Pīle - anarhiste regulāri pārsniedz atļauto ātrumu?

Tomēr, kā vēsta Šveices 20min.ch, kopš sestdienas nakts draugu prieks par paveikto ir pārgājis, un to nomainījušas raizes par iespējamajām sekām. Jāteic gan, ka raizēm nav pamata, jo Usteras policijā norāda, ka pauž atzinību ātrumam, kādu jaunietis spēj attīstīt, un, tā kā nav tikušas apdraudētas trešās personas un nav arī traucēts policijas darbs, notikušais tiek uztverts kā nedaudz pārgalvīga, vienreizēja šo jauniešu nerātnība.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X

Tēmas

Nepalaid garām!
Uz augšu