Ar kādiem sabiedriskā transporta kustības traucējumiem jārēķinās pēc Deglava tilta slēgšanas? (1)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Īriss Sviklis/LETA

Saistībā ar Augusta Deglava ielas pārvada Rīgā slēgšanu nācās novirzīt vairākus sabiedriskā transporta maršrutus, kuri patlaban kavējoties 35 līdz 45 minūtes,  informēja "Rīgas satiksme" (RS) pārstāvis Viktors Zaķis.

Tāpat SIA "Rīgas satiksme" iebraukšanai galvaspilsētas centrā iedzīvotājus aicina izmantot sabiedrisko transportu, nevis privāto auto. 

Uzņēmuma pārstāvis skaidroja, ka iedzīvotājiem, kas uz Rīgu dodas ar privāto auto, ir iespēja to atstāt lielveikalu autostāvvietās pie pilsētas robežām, kur šāda iespēja tiek piedāvāta un netiek prasīta maksa par ilgstošu stāvēšanu, ja no šīm vietām ir iespēja pārsēsties uz Rīgas sabiedrisko transportu.

""Rīgas satiksme" arī aicina lauzt iesīkstējušās tradīcijas, pārskatīt uzņēmumu un iestāžu darbu laikus, sākot to ātrāk vai vēlāk, ieviešot slīdošus grafikus darba uzsākšanai un noslēgšanai, kā arī, kur tas iespējams - pieļaujot attālinātu darbu. Kapitālsabiedrība izmantos tās rīcībā esošos līdzekļus, lai sekotu līdzi pasažieru plūsmām un ieviestu papildus reisus, ja tas būs nepieciešams," norādīja Zaķis.

Kā ziņots, ņemot vērā Deglava pārvada slēgšanu, no ceturtdienas tiks ieviestas izmaiņas 11. un 22.maršruta trolejbusu un 3., 6., 13., 47., 50., 51. un 52.maršruta autobusu kustībā.

11.trolejbusa maršruts ir slēgts. Mēneša biļetes, kas iegādātas minētajam maršrutam, varēs izmantot 13.trolejbusa maršrutā bez reģistrācijas.

22.trolejbusa maršruts virzienā uz Centrālo staciju brauks pa maršrutu līdz A.Deglava ielai, tālāk pa A.Deglava ielu, Nīcgales ielu, Dzelzavas ielu, Vaidavas ielu, Ieriķu ielu, Jorģa Zemitāna tiltu, A.Čaka ielu un tālāk pa maršrutu. Virzienā uz Pļavniekiem šis trolejbuss brauks pa maršrutu līdz Avotu ielai, tālāk pa Avotu ielu, J.Asara ielu, Pērnavas ielu, A.Čaka ielu, Jorģa Zemitāna tiltu, Dzelzavas ielu, Nīcgales ielu, A.Deglava ielu un tālāk pa maršrutu.

3. un 6.maršruta autobusi virzienā uz Daugavgrīvu un Abrenes ielu brauks pa maršrutu līdz A.Deglava ielai, tālāk pa A.Deglava ielu, Nīcgales ielu, Dzelzavas ielu, Vaidavas ielu, Ieriķu ielu, Jorģa Zemitāna tiltu, A.Čaka ielu, Pērnavas ielu un tālāk pa maršrutu. Virzienā uz Pļavniekiem un Dreiliņiem tie brauks pa maršrutu līdz Pērnavas ielai, tālāk pa Pērnavas ielu, A.Čaka ielu, Jorģa Zemitāna tiltu, Dzelzavas ielu, Nīcgales ielu, A.Deglava ielu un tālāk pa maršrutu.

13.maršruta autobusi virzienā uz Babītes staciju brauks pa maršrutu līdz Piedrujas ielai, tālāk pa Piedrujas ielu, Vietalvas ielu, Matīsa ielu, Avotu ielu un tālāk pa maršrutu. Virzienā uz pieturu "Preču-2" tie brauks pa maršrutu līdz Avotu ielai, tālāk pa Avotu ielu, Matīsa ielu, Vietalvas ielu, Vestienas ielu un tālāk pa maršrutu.

47.maršruta autobusi virzienā uz Abrenes ielu brauks pa maršrutu līdz A.Deglava ielai, tālāk pa A.Deglava ielu, Nīcgales ielu, Dzelzavas ielu, Vaidavas ielu, Ieriķu ielu, Jorģa Zemitāna tiltu, A.Čaka ielu un tālāk pa maršrutu. Virzienā uz Getliņiem tie brauks pa maršrutu līdz A.Čaka ielai, tālāk pa A.Čaka ielu, Jorģa Zemitāna tiltu, Dzelzavas ielu, Nīcgales ielu, A.Deglava ielu un tālāk pa maršrutu.

50.maršruta autobusi virzienā uz Abrenes ielu brauks pa maršrutu līdz Nīcgales ielai, tālāk pa Nīcgales ielu, Dzelzavas ielu, Vaidavas ielu, Ieriķu ielu, Jorģa Zemitāna tiltu, A.Čaka ielu, Bruņinieku ielu un tālāk pa maršrutu. Virzienā uz TEC-2 tie brauks pa maršrutu līdz Stabu ielai, tālāk pa Stabu ielu, A.Čaka ielu, Jorģa Zemitāna tiltu, Dzelzavas ielu, Nīcgales ielu un tālāk pa maršrutu.

51. un 52.maršruta autobusi virzienā uz Abrenes ielu brauks pa maršrutu līdz A.Deglava ielai, tālāk pa A.Deglava ielu, Nīcgales ielu, Dzelzavas ielu, Vaidavas ielu, Ieriķu ielu, Jorģa Zemitāna tiltu, A.Čaka ielu, Pērnavas ielu, Valmieras ielu un tālāk pa maršrutu. Virzienā uz Ulbroku un Pļavnieku kapiem šie autobusi brauks pa maršrutu līdz A.Deglava ielai, tālāk pa A.Deglava ielu, Pērnavas ielu, A.Čaka ielu, Jorģa Zemitāna tiltu, Dzelzavas ielu, Nīcgales ielu, A.Deglava ielu un tālāk pa maršrutu.

214.minibusa maršruts virzienā uz Dreiliņiem virzīsies pa maršrutu līdz Valmieras ielai, tālāk pa Valmieras ielu, Matīsa ielu, Vietalvas ielu, Vestienas ielu, Pildas ielu, Nīcgales ielu, Sesku ielu un tālāk pa maršrutu. Virzienā uz Centrālo staciju šie busi brauks pa maršrutu līdz Sesku ielai, tālāk pa Sesku ielu, Vietalvas ielu, Matīsa ielu, Valmieras ielu un tālāk pa maršrutu.

338.maršruta ekspresbusi virzienā uz Pļavniekiem brauks pa maršrutu līdz Avotu ielai, tālāk pa Avotu ielu, J.Asara ielu, Pērnavas ielu, A.Čaka ielu, Jorģa Zemitāna tiltu, Dzelzavas ielu, Nīcgales ielu, A.Deglava ielu un tālāk pa maršrutu. Virzienā uz Imantu tie brauks pa maršrutu līdz A.Deglava ielai, A.Deglava ielu, Nīcgales ielu, Dzelzavas ielu, Vaidavas ielu, Ieriķu ielu, Jorģa Zemitāna tiltu, A.Čaka ielu un tālāk pa maršrutu.

N6 nakts satiksmes autobusi virzienā uz Pļavniekiem brauks pa maršrutu līdz Avotu ielai, tālāk pa Avotu ielu, Matīsa ielu, Vietalvas ielu, Piedrujas ielu, Pildas ielu, Nīcgales ielu, A.Deglava ielu un tālāk pa maršrutu. Virzienā no Pļavniekiem tie brauks pa maršrutu līdz A.Deglava ielai, tālāk pa A.Deglava ielu, Nīcgales ielu, Vietalvas ielu, Matīsa ielu, Avotu ielu un tālāk pa maršrutu.

TVNET jau vēstīja, ka Būvniecības valsts kontroles birojam (BVKB), veicot būvdarbu kontroli, konstatēja Deglava tilta nesošo konstrukciju bojājumus. Tilta bojātie balsti tika konstatēti pēc tam, kad tika demontētas zem pārvada esošās noliktavas. Iepriekš šie balsti nebija pieejami, jo kalpoja kā noliktavu starpsienas.

BVKB būvinspektors 8.aprīlī izdeva atzinumu par būvdarbu apturēšanu visā objektā. Tāpat birojā norādīja, ka kamēr nav veikta Deglava tilta tehniskā stāvokļa ekspertīze, tā ekspluatācija ir jāpārtrauc, tomēr šāda lēmuma pieņemšana ir pašvaldības kompetencē.

Iekšlietu ministrs Sandis Ģirģens (KPV LV) otrdien paziņoja, ka ir izdevis rīkojumu par visu formalitāšu kārtošanu, lai tilts ceturtdien satiksmei tiktu slēgts. Ministrs žurnālistiem skaidroja, ka gadījumā, ja Rīgas domes atbildīgais departaments neslēgs tiltu pats, tad ceturtdienas rītā to izdarīs Valsts policija.

Tikmēr pašvaldība, turpinot uzstāt uz Deglava tilta drošību, paziņoja, ka pati satiksmi pār to neslēgs. "Mēs turamies pie ekspertu slēdziena, ka izmantot tiltu satiksmei ir droši, jo visi aprēķini ir veikti, ņemot vērā maksimālās iespējamās slodzes un citus kritiskos rādītājus," aģentūrai LETA sacīja domes Satiksmes departamenta pārstāve Una Ahuna-Ozola.

Rīgas domes Satiksmes departamenta direktora pienākumu izpildītājs Emīls Jakrins žurnālistiem otrdien pauda viedokli, ka Ģirģena lēmums par tilta slēgšanu ir politisks.

Savukārt Valsts policijas priekšnieks paziņoja, ka ir uzdevis Rīgas reģiona pārvaldei kopā ar Rīgas domes Satiksmes departamentu izstrādāt satiksmes organizācijas plānu pēc Deglava tilta slēgšanas.

Komentāri (1)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu