Šrilankā apšaudē starp armiju un islāmistiem 15 nogalinātie

LETA/REUTERS
CopyLinkedIn Draugiem X
Terorakti Šrilankā
Terorakti Šrilankā Foto: EPA/AP/ScanPix

Pēc apšaudes starp drošības spēkiem un islāmistiem, kas naktī uz sestdienu notikusi Šrilankas austrumu piekrastē, atrasti 15 nogalinātie, tostarp seši bērni, pavēstījis armijas pārstāvis.

Apšaude starp armiju un islāmistu kaujiniekiem sākās piektdienas vakarā Amparā, kas atrodas uz dienvidiem no Batikaloa, kur notika viens no Lieldienu teroraktiem.

Policijas pārstāvis pavēstīja, ka starp 15 nogalinātajiem, kas tika atrasti pēc apšaudes, ir trīs teroristi pašnāvnieki.

Slimnīcā nogādāts kāds ievainots bērns, kas nejauši nonācis krustugunī.

Armijas izplatītajā paziņojumā teikts, ka, karavīriem tuvojoties islāmistu slēptuvei, atskanējuši trīs sprādzieni, kam sekojusi apšaude.

Armija pavēstījusi, ka kaujinieki, domājams, bijuši islāmistu grupējuma NTJ locekļi.

Šis grupējums tiek vainots svētdien pastrādātajos teroraktos.

Armija paziņojusi, ka, pārmeklējot kādu citu māju tajā pašā apkaimē, atrasts liels daudzums materiālu spridzekļu izgatavošanai.

Kā ziņots, svētdien islāmistu sarīkotajos sprādzienos baznīcās un luksusa viesnīcās Šrilankā nogalināti vismaz 253 cilvēki.

Varasiestādes paziņojušas, ka sprādzienus sarīkojuši deviņi spridzinātāji pašnāvnieki, no kuriem astoņi ir identificēti.

Līdz šim policija saistībā ar Lieldienu teroraktiem aizturējusi vismaz 76 cilvēkus, tostarp Sīrijas un Ēģiptes pilsoņus. 20 no viņiem aizturēti pēdējo 24 stundu laikā.

Piektdien policija paziņoja, ka tiek meklēti 140 cilvēki, kuri tiek turēti aizdomās par sakariem ar teroristisko grupējumu "Islāma valsts", kas uzņēmies atbildību par šo noziegumu.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X

Tēmas

Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu