Latvijā tiek atzīmētas pareizticīgo Lieldienas (5)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: MINDAUGAS KULBIS/AP/Scanpix

Šodien, 28. aprīlī, ar vairākiem pasākumiem un dievkalpojumiem Latvijā tiek atzīmētas pareizticīgo Lieldienas.

Piemēram, Rīgas Pētera-Pāvila katedrālē (šobrīd koncertzāle "Ave Sol") šodien plkst.15 notiks dievkalpojums, liecina Latvijas Pareizticīgās baznīcas mājaslapā publicētā informācija.

Mājaslapā arī publicēts Latvijas Pareizticīgās baznīcas metropolīta Aleksandra apsveikums ticīgajiem. "Kristus Augšāmcelšanos ievada Pestītāja ciešanas. [..] Līksmosim par Augšāmcēlušos Pestītāju, jo šo prieku mums neatņems neviens," mudina metropolīts.

Jau vakar Rīgas Kristus Piedzimšanas katedrālē notika Lielās Sestdienas Pusnakts dievkalpojums, kuru vadīja metropolīts Aleksandrs. Vēlāk turpat notika Krusta gājiens, gaišais rīta dievkalpojums un svētku liturģija.

Savukārt 29.aprīlī plkst.8.30 metropolīts Aleksandrs vadīs dievišķo liturģiju Radoņežas Sergija baznīcā.

Metropolīts Aleksandrs pareizticīgo Lieldienās iedzīvotājiem novēl mieru un neizsīkstošu Dieva palīdzību.

Garīdznieks uzsvēra, ka Kristus Augšāmcelšanās diena ir patiesi dižena un gaismu nesoša. Pārcietis krusta ciešanas, Kristus uzvar nāvi un elles spēkus, atverot ceļu ikvienam cilvēkam, kurš, noejot zemes ciešanu ceļu, var iemantot mūžīgo dzīvi debesu valstībā, kurp mūs arī aicina debesīs pacēlies Kristus, norādīja metropolīts.

"Ar savu uzvaru pār nāvi kungs pārliecina mūs, ka arī mēs "nemirsim, bet pāriesim no nāves dzīvībā"," vēstījumā Lieldienās pauda Aleksandrs.

Baznīcas galva mudināja cilvēkus mīlēt Kungu no visas savas sirds, jo arī augšāmcēlies Kristus pirmos iemīlēja mūs.

"Līksmosim par augšāmcēlušos pestītāju, jo šo prieku mums neatņems neviens!" aicināja metropolīts.

Metropolīts Aleksandrs uzsvēra, ka Kristus pestītājs dibināja Svēto Pareizticīgo baznīcu, kura ir nedalāma Kristus miesa, jo baznīca ir nedalāma. Metropolīts Aleksandrs aicina visus pastāvīgi lūgties par baznīcu, par tās vienotības saglabāšanu, lūgties par mieru, par klusumu, par pestīšanu un labklājību.

Garīdznieks Lieldienās iedzīvotājiem novēl mieru un prieku, kristīgu savstarpēju sapratni, gara un miesas spēku stiprību, pestīšanu un neizsīkstošu Dieva palīdzību.

Komentāri (5)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu