Hārtlijs: Par Merzļikina situāciju esmu runājis ar "Blue Jackets" pārstāvjiem

TVNET Sports
CopyDraugiem X Whatsapp
Bobs Hārtlijs
Bobs Hārtlijs Foto: Guntis Lazdāns/LHF

Latvijas hokeja izlases galvenais treneris Bobs Hārtlijs esot sazinājies ar Nacionālās hokeja līgas (NHL) komandas Kolumbusas "Blue Jackets" vadību saistībā ar iespējamu ātrāku Elvja Merzļikina atbrīvošanu un došanos palīgā valsts izlasei.

Merzļikins šobrīd atrodas "Blue Jackets" rīcībā, bet laukumā Stenlija kausa izcīņā nav devies un to arī nedarīs. Martā noslēgtais līgums paredz, ka vārtsargs trenējas ar komandu, bet Latvijas izlasei drīkstēs pievienoties tikai pēc Kolumbusas kluba sezonas beigām.

"Blue Jackets" svētdien Austrumu konferences pusfināla otrajā mačā viesos ar 3:2 otrajā papildlaikā pārspēja Bostonas "Bruins", sērijā līdz četrām uzvarām panākot 1-1.

"Esmu zvanījis "Blue Jackets" vadībai, bet noteikumi viņiem neļaujot atlaist Elvi, pirms komanda izstājusies no Stenlija kausa izcīņas. Gaidīsim un skatīsimies [kāda būs situācija]. Vienu lietu savā trenera karjerā esmu iemācījies: nevar uzvarēt ar spēlētājiem, kuru tev nav. Mums ir Gudijs (Kristers Gudļevskis), [Gustavs Dāvis] Grigals un [Jānis] Auziņš. Uzticos viņiem un zinu, ka viņi atdos visus spēkus izlases labā," sacīja Hārtlijs.

Neskaidra šobrīd ir arī situācija ar potenciālo komandas kapteini Kasparu Daugaviņu. Viņš pirmdienas treniņā guva savainojumu un izlases ģērbtuvi atstāja klibojot. Hārtlijs gan sacīja, ka līdz čempionāta pirmajam mačam 11.maijā visam būtu jābūt kārtībā.

"Pārbaudes mačos Šveicē variēsim ar spēlētāju maiņām. Vienmēr jābūt gataviem neparedzētām situācijām. Daugaviņš pirmdienas treniņā guva traumu. Kad treniņā redzēju to epizodi, ļoti nobijos. Tagad vairs nav tik traki, visam būtu jābūt kārtībā. Ķēniņš arī netrenējās, jo ir mazliet apslimis," situāciju skaidroja treneris.

Edgars Kulda pirmdien tikai nedaudz paslidoja kopā ar komandu treniņa pašā ievadā. Hārtlijs atklāja, ka uzbrucējs otrdien vēlreiz dosies pie ārsta, lai atkārtoti pārbaudītu traumēto ceļgalu.

Miku Indraši treneru korpuss plānojot izmantot kā centra uzbrucēju, jo viņš šajā pozīcijā ļoti labi esot darbojies Kontinentālās hokeja līgas (KHL) sezonas otrajā daļā. Arī Gints Meija, visticamāk, pildīs centra uzbrucēja pienākumus.  

Pēdējās pārbaudes spēles Latvijas nacionālajai valstsvienībai paredzētas 3. un 4. maijā izbraukumā pret Šveici.

Pasaules čempionāts Slovākijā sāksies 10.maijā, bet Latvijas izlase Bratislavā tiksies ar Austrijas, Šveices, Itālijas, Čehijas, Krievijas, Zviedrijas un Norvēģijas nacionālajām izlasēm. Iekļūstot četru labāko komandu pulkā, izlase garantēs dalību ceturtdaļfinālā.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu