Krievijas Transporta ministrija neredz pamatu apturēt lidojumus ar "Sukhoi Superjet 100" lidmašīnām

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: EPA/Scanpix

Krievijas Transporta ministrija pagaidām neredz pamatu apturēt lidojumus ar “Sukhoi Superjet 100” lidmašīnām pēc svētdienas aviokatastrofas Maskavas Šeremetjeveas lidostā, kurā bojā gāja 41 cilvēks, vēsta Krievijas aģentūra “Interfax”. 

Kā ziņots, Krievijas nacionālās aviokompānijas “Aeroflot” iekšzemes reisa pasažieru lidmašīna, kas 5.maijā bija ceļā uz Murmansku, pēc nepilnas pusstundas lidojuma atgriezās Šeremetjevā un avārijas nolaišanās laikā aizdegās. 

Savukārt Krievijas gaisa satiksmes aģentūra “Rosaviacija” jebkādus lēmumus par “Sukhoi Superjet 100” lidmašīnu izmantošanas ierobežošanu šobrīd dēvē par pāragriem. 

Šāds lēmums varētu tik pieņemts brīdī, kad būs lielāka skaidrība par katastrofas iemesliem. 

Saskaņā ar Krievijas Izmeklēšanas komisijas pārstāvju teikto, šobrīd tiek izskatītas vairākas versijas, tostarp nepietiekamu pilotu un dispečeru kvalifikācija, kā arī lidmašīnas tehniski bojājumi apvienojumā ar nelabvēlīgiem laikapstākļiem. 

Tikmēr Krievijas laikraksts “Kommersant”, atsaucoties uz situāciju pārzinošiem avotiem, vēstīja, ka lēmumu par “Sukhoi Superjet 100” ekspluatācijas apturēšanu “Rosaviacija” varētu pieņemt jau pirmdien, ja būšot pamats to darīt. 

CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu