Nemiro neapmierināts ar atsevišķu "Latvenergo" padomes locekļu darbu (4)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Ekonomikas ministrs Ralfs Nemiro
Ekonomikas ministrs Ralfs Nemiro Foto: Paula Čurkste/LETA

Ekonomikas ministrs Ralfs Nemiro (KPV LV) nav apmierināts ar atsevišķu energokompānijas AS "Latvenergo" padomes locekļu darbu, tomēr izmaiņas padomes sastāvā patlaban netiek plānotas, sacīja ministrs.

2016.gada beigās uz piecu gadu pilnvaru termiņu "Latvenergo" padomē tika iecelti bijušais ''DNB bankas'' vadītājs Latvijā Andris Ozoliņš, nacionālās aviokompānijas ''airBaltic'' valdes loceklis, Slovākijas pilsonis Martins Sedlackis, Ekonomikas ministrijas (EM) bijušais valsts sekretāra vietnieks un lidostas ''Rīga'' bijušais valdes priekšsēdētājs Andris Liepiņš, Latvijas Komercbanku asociācijas bijušais prezidents un AS ''Valsts nekustamie īpašumi'' padomes loceklis Mārtiņš Bičevskis, kā arī bijusī ''RB Rail'' valdes priekšsēdētāja Baiba Rubesa, kura šomēnes gaidāmajās Eiropas Parlamenta vēlēšanās startēs no "Attīstībai/Par" saraksta.

"Latvenergo" akcionāru pārstāvis, EM valsts sekretārs Ēriks Eglītis aģentūrai LETA atzina, ka diskusijas par "Latvenergo" padomes darbu ir bijušas, tomēr viņš detaļas nekomentēja, jo par šo jautājumu esot jālemj politiskā līmenī.

Savukārt ekonomikas ministrs informēja, ka patlaban tiek izvērtētas EM padotības iestādes, tostarp "Latvenergo" padomes darbs, un Nemiro neesot apmierināts ar atsevišķu koncerna padomes locekļu darbu.

"Ir padomes locekļi, kuri strādā aktīvi un produktīvi, bet ir arī tādi, kas nestrādā aktīvi un produktīvi. Akcionāru pārstāvji ir devuši kompānijas padomei uzdevumus, kas ir pildīti smagnēji. Tā kā pārbaude vēl nav noslēgusies, nekādi lēmumi vēl nav pieņemti," sacīja Nemiro.

Viņš gan neatklāja, ar kuru "Latvenergo" padomes locekļu darbu ministrs nav apmierināts, vien piebilda, ka gadījumā, ja tiks pieņemts lēmums par izmaiņām uzņēmuma padomē, tad par tām tiks paziņots.

Vaicāts, vai neapmierinātību izpelnījušos "Latvenergo" padomes locekļu darbs nav tik kvalitatīvs, lai tie varētu turpināt darbu līdz pilnvaru termiņa beigām 2020.gadā, Nemiro atbildēja apstiprinoši.

TVNET jau vēstīja, ka kuluāros izskanējušās runas, ka trešdien, 8.maijā, paredzētajā energokoncerna "Latvenergo" akcionāru sapulcē varētu izteikt neuzticību koncerna padomei, pati padome šobrīd nekomentē.

"Par to neko nevaru komentēt. Neesmu ticies, ne ar ekonomikas ministru [Ralfu Nemiro (KPV LV)], ne ministra padomniekiem. Taču uzskatu, ka mēs kā padome esam izdarījuši savu darbu. Esam nodrošinājuši gan to, ka kopsapulcē var apstiprināt gada pārskatu, gan dividendes, gan arī sagatavojuši priekšlikumus tam, kā samazināt "Sadales tīkla" tarifu. Būsim priecīgi par to diskutēt," intervijā aģentūrai LETA norādīja "Latvenergo" padomes loceklis Bičevskis.

Jau vēstīts, ka virkne jaunās valdības ministru pēc stāšanās amatā solīja izvērtēt valsts kapitālsabiedrību pārvaldību.

Tāpat ziņots, ka "Latvenergo" koncerns pērn strādāja ar 878,008 miljonu eiro apgrozījumu, kas ir par 5,1% mazāk nekā 2017.gadā, bet koncerna peļņa saruka 4,2 reizes un bija 75,955 miljoni eiro. Savukārt "Latvenergo" koncerna mātesuzņēmuma auditētais apgrozījums pagājušajā gadā bija 435,199 miljoni eiro, kas ir par 12,7% mazāk nekā 2017.gadā, bet kompānijas peļņa pieauga par 41% un bija 212,733 miljoni eiro.

Visas "Latvenergo” akcijas pieder valstij, un to turētāja ir Ekonomikas ministrija, kuras intereses akcionāru sapulcē pārstāv Ekonomikas ministrijas valsts sekretārs vai viņa pilnvarota persona.

"Latvenergo" nodarbojas ar elektroenerģijas un siltumenerģijas ražošanu un tirdzniecību, dabasgāzes tirdzniecību, elektroenerģijas sadales pakalpojuma nodrošināšanu un pārvades aktīvu nomu. "Latvenergo" obligācijas kotē biržas "Nasdaq Riga" parāda vērtspapīru sarakstā.

Komentāri (4)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu