Otrā pasaules kara veterāniem nemaz neļauj piedalīties Uzvaras dienas parādē Maskavā (34)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Reuters/ScanPix

Maskavā tuvojas noslēgumam sagatavošanas darbi tradicionālajai 9.maija parādei Maskavas sarkanajā laukumā, tomēr daudziem Otrā pasaules kara veterāniem nemaz netiek ļauts šo parādi vērot klātienē, vēsta Krievijas medijs “Doždj”.

Viens no šādiem Otrā pasaules kara veterāniem ir Marija Kaštanova, kurai ir 93 gadi.

Viņa vairākas reizes vērsusies vietējā administrācijā ar lūgumu ļaut viņai piedalīties parādē.

Tomēr sieviete saņēmusi neskaitāmus atteikumus – viņai vienmēr paziņots, ka “trūkstot kvotu”.

Sirmās kundzes stāsts ieguvis plašu uzmanību Krievijas sabiedrībā, patiecoties ierakstam sociālajā tīklā “Facebook”.

“Es ļoti gribētu paskatīties parādi klātienē. Es vienmēr skatos televīzija, bet klātienē...nekad neesmu bijusi un neko tādu neesmu redzējusi,” sarunā ar televīzijas kanālu “Doždj” stāsta Kaštanova.

Sievietes meita stāsta, ka viņa vairākus gadus vērsusies ar lūgumu pašvaldībā piešķirt viņai ielūgumu uz parādi, bet viņai vienmēr atbildēts, visi ielūgumi jau esot izdalīti.

Par sievietes nepiepildīto sapni nokļūt parādē sociālajā tīklā pavēstījusi viņas mazmeita Inesa Holodeņina – viņa lūgusi kādu, kam ir biļete uz parādi, uzdāvināt viņas vecmāmiņai.

Ar šo ierakstu dalījušies teju 10 000 cilvēku.

Tikmēr komentāros rakstītais apliecina, ka Kaštanovas gadījums ne tuvu nav vienīgais.

9.maija parādi no tribīnēm Sarkanajā laukumā katru gadu vēro virkne Krievijas amatpersonu, sportistu un sabiedrībā zināmu personu.

Tribīnēs arī ir daži kara veterāni.

Tomēr cik tieši vietu starp parādes skatītājiem ir paredzētas kara veterāniem un kas šī vietas sadala – tā ir gandrīz vai konfidenciāla informācija.

Kā iepriekš šajā sakarā izteicies Krievijas prezidenta Vladimira Putina preses sekretārs Dmitrijs Peskovs, Sarkanais laukums neesot no gumijas, tāpēc visiem gribētājiem vietas nepietiekot.

Nākamajā dienā pēc Kaštanovas mazmeitas ieraksta “Facebook” ar sirmo kundzi sazinājās pašvaldības pārstāvji – solot atvest viņai ielūgumu.

Tomēr ne pēc nedēļas, ne pēc divām sieviete savu ielūgumu nebija saņēmusi.

Kad 7.maijā amatpersonas vēlreiz svinīgi paziņoja, ka “vietiņa” parādē Kaštanovai atradusies, izrādījās, ka viņi ir nokavējuši – savu ielūgumu pensionārei bija atdevis kāds cilvēks, kurš bija lasījis Kaštanovas mazmeitas ierakstu “Facebook”.

Komentāri (34)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu