Brazīlijas tiesa nosūta eksprezidentu Temeru atpakaļ uz cietumu

LETA/AFP
CopyLinkedIn Draugiem X
Bijušais Brazīlijas prezidents Mišels Temers
Bijušais Brazīlijas prezidents Mišels Temers Foto: Reuters/ScanPix

Apelāciju tiesa Brazīlijā trešdien nosūtīja atpakaļ uz cietumu bijušo valsts prezidentu Mišelu Temeru, kuru pirms dažām nedēļām cits tiesnesis bija atbrīvojis no apcietinājuma, paziņoja tiesas amatpersona.

Riodežaneiro apelāciju tiesas rīkojums "stājās spēkā nekavējoties", sacīja tiesas amatpersona, nesniedzot sīkākas ziņas.

78 gadus vecais Temers, kurš tiek apsūdzēts izsmalcinātas līdzekļu piesavināšanās un naudas atmazgāšanas shēmas vadīšanā, martā tika aizturēts Sanpaulu un ievietots "preventīvā apcietinājumā" Riodežaneiro. Pēc dažām dienām cits tiesnesis atcēla šo lēmumu, kā iemeslu minot juridiska pamatojuma trūkumu.

Pašreizējā prezidenta Žaira Bolsonaru priekštecis Temers bija visnepopulārākais Brazīlijas līderis. Viņš iesaistīts vairākos korupcijas skandālos, kas aptraipījuši valsts politisko eliti.

Temers 2016.gadā kļuva par prezidenta pienākumu izpildītāju, kad impīčmenta ceļā sakarā ar apsūdzībām korupcijā tika atcelta prezidente Dilma Rusefa.

Kopš izmeklēšanas uzsākšanas 2014.gadā par kukuļošanas shēmām, kurās iesaistītas būvfirmas un valsts naftas kompānija "Petrobras", par līdzekļu piesavināšanos un kukuļošanas shēmām notiesāti vai apsūdzēti vairāk nekā 150 politiķu un uzņēmēju.

Februārī Brazīlijas tiesa piesprieda 12 gadu un 11 mēnešus ilgu cietumsodu bijušajam prezidentam Luisam Inasiu Lulam da Silvam, atzīstot viņu par vainīgu korupcijā un kukuļņemšanā.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu