"Carousel" savā brīvdienā paviesojušies Jeruzalemē

Sejas.lv
CopyDraugiem X Whatsapp

13. maijā grupai "Carousel" bija brīvdiena no Eirovīzijas mēģinājumiem un tās ietvaros Latvijas delegācija paviesojās Jeruzalemē. 

Mūsu šā gada pārstāvji dalījās sajūtās un pastāstīja par saviem iespaidiem.

Mārcis Vasiļeviskis (ģitāra): "Šī noteikti bija karstākā mūsu Eirovīzijas piedzīvojuma diena līdz šim. Lielisks ceļojums uz zemi, par kuru sākotnēji bija cits priekštats. Saule centās mūs nogurdināt, bet pietiekams ūdens daudzums un laba kompānija tai to neļāva.

Ekskursija uz Jeruzalemi bija ļoti interesanta, un tā sajūta un apziņa, ka atrodies šeit, ir vienkārši neaprakstāma.

Un kāds Izraēlā ir ēdiens! Veģetāriešu (un es ticu, ka ne tikai veģetāriešu) paradīze! Vispār Izraēlā ar virtuvi viss ir pat ļoti kārtībā."

Sabīne Žuga (soliste): "Mēs izbaudām Izraēlu un tās viesmīlīgos ļaudis. Uzņemšana ir ļoti silta un par mums rūpējas. Laiks ir fantastisks! Dzīvojam viesnīcā, kas ir netālu no jūras, un brīvajos brīžos dodamies turp atpūsties."

Mareks Logins (bungas): "Jeruzaleme ir lielisks piedzīvojums! Lielām acīm redzēt vietas, kas celtas un radītas tūkstošiem gadu atpakaļ, redzēt kultūru miksli, kas dzīvo vienuviet. Ar sirdi just zemes garīgo un vēsturisko bagātību, kas neatstāj vienaldzīgu. Tāds iespaids ir manī, esot Jeruzalemē vien pusi dienas."

Zane Biķe-Slišāne (bekvokāls): "Jeruzaleme apgāza manus priekšstatus par šo vietu. Protams, gribētos aizslēgt Jeruzalemes vārtus un palikt cieņai šajā svētajā vietā - bez svešiniekiem, bez trokšņiem un čalām. Bet pat cauri lielajām cilvēku masām, es paņēmu savā sirdī to, ko šī vieta man dāvāja, un atstāju savu sirdi un lūgšanu daļiņu pie Raudu mūra. Neaptverams skaistums un grandiozitāte. Ļoti sailgojos pēc mājām..."

Kā jau ziņots, par iekļūšanu finālā Latvijas pārstāvjiem būs jācīnās ar Šveici, Zviedriju, Īriju, Austriju, Moldovu, Rumāniju, Dāniju, Armēniju, Albāniju, Azerbaidžānu, Maķedoniju, Norvēģiju, Krieviju, Nīderlandi, Horvātiju, Lietuvu un Maltu.

Pirmais starptautiskā Eirovīzijas dziesmu konkursa pusfināls Telavivā, Izraēlā, notiks 14. maijā, bet otrais – 16. maijā. Kopumā šī gada konkursā piedalīsies 42 valstis, no kurām 36 sacentīsies divos pusfinālos. Vieta finālā 18. maijā automātiski nodrošināta tā saucamajam “lielajam pieciniekam” – Francijai, Vācijai, Itālijai, Spānijai un Apvienotajai Karalistei, kā arī 2018. gada konkursa uzvarētājai Izraēlai.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Uz augšu