Britam izvirza apsūdzību par saldējuma kokteiļa mešanu Farāžam

TVNET/LETA/DPA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Reuters/ScanPix

Lielbritānijas policija izvirzījusi apsūdzības uzbrukumā vīrietim, kurš pirmdien meta ar piena kokteili "Brexit" partijas dibinātājam Naidželam Farāžam.

Incidents notika Ņūkāslā, kur Farāžs piedalījās kampaņas pasākumos pirms ceturtdien gaidāmajām Eiropas Parlamenta vēlēšanām (EP).

32 gadus vecais Pols Krovters, kurš meta Farāžam ar banānu un sāļās karameles piena kokteili, skaidroja, ka šādi protestējis pret tādiem cilvēkiem kā Farāžs.

Viņš tika aizturēts uzreiz pēc notikušā.

Policija izvirzījusi viņam apsūdzības uzbrukumā un kaitējuma nodarīšanā. Krovteram būs jāstājas tiesas priekšā 18.jūnijā.

"Farāža žultainums un rasisms, ko viņš izlej pār savu valsti, ir daudz postošāks nekā nedaudz piena kokteiļa uz viņa krūtežas," sacīja Krovters.

Farāžs notikušajā incidentā vainoja radikalizēto atbalstu Lielbritānijas palikšanai Eiropas Savienībā (ES), norādot, ka tas padarījis normālas priekšvēlēšanu kampaņas neiespējamas.

"Lai civilizēta demokrātija varētu darboties, nepieciešama zaudētāju piekrišana; politiķi, kas nepieņem referenduma rezultātus, noveduši mūs pie šī," tviterī paziņoja Farāžs.

Sabiedriskās domas aptaujas liecina, ka pagājušajā mēnesī dibinātā "Brexit" partija EP vēlēšanās ceturtdien izcīnīs vismaz trešdaļu balsu.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu