Organizators: Cīņa starp Briedi un Glovacki - tas būs karš

TVNET Sports
CopyDraugiem X Whatsapp
Kšištofs Glovackis (no kreisās) un Mairis Briedis
Kšištofs Glovackis (no kreisās) un Mairis Briedis Foto: Mārtiņš Otto/TVNET

Pasaules boksa supersērijas otrās sezonas pusfināla cīņa, kas 15. jūnijā notiks "Arēnā Rīga" starp Mairi Briedi un Polijas bokseri Kšištofu Glovacki, būs karš boksa ringā, uzskata sacensību galvenais organizators Kalle Zauerlands.

Jūnija vidū Rīgā notiks supersērijas otrās sezonas pusfināla cīņas pirmā smagā svara kategorijā (līdz 90,7 kg). Viens duelis būs starp Briedi un Glovacki, bet otrā pārī ringā kāps Juniers Dortikoss (Kuba) un Endrū Tabiti (ASV).

"Nespējam vien sagaidīt brīdi, kad noskaidrosim Muhameda Ali trofejas finālistus," organizatoru mājaslapā citēts Zauerlands.

"Nav iespējams paredzēt uzvarētājus šajos eksplozīvajos dueļos. Pirmā smagā svara kategorijas tronis patlaban ir tukšs. Visiem četriem bokseriem ir potenciāls kļūt par jauno karali."

Supersērijas pirmās sezonas pusfinālā Briedis pērn janvārī "Arēnā Rīga" pēc punktiem piedzīvoja pirmo zaudējumu profesionāla boksera karjerā, piekāpjoties Ukrainas bokserim Oleksandram Usikam, kurš turpinājumā ieguva Ali trofeju un visas četras prestižās jostas, kļūstot par neapstrīdamu pasaules čempionu pirmā smagā svara kategorijā.

Usiks karjeru turpina smagsvaru kategorijā, līdz ar to šobrīd vakantas ir pasaules čempiona jostas pirmā smagā svara kategorijā. Briedim savulaik piederēja WBC pasaules čempiona josta, Glovackim - WBO tituls, bet Dortikoss ir bijušais pasaules čempions WBA versijā.

Brieža menedžeris Raimonds Zeps sarunā ar TVNET norādīja, ka supersērijas organizatori strādā pie tā, lai arī otrajā sezonā notiktu cīņa par pasaules čempiona jostām. "Jautājums ir atklāts - pilnvērtīgās pasaules čempionu jostas parādīsies pirms pusfināliem vai pirms fināla. Tomēr ir skaidrs, ka jostas šogad tiks izcīnītas supersērijā."

"Briedis acīmredzami ir sajūsmā par iespēju atgūties pēc zaudējuma Usikam pērn pusfinālā, bet viņam pretī stāsies Glovackis -  kareivis ar spēcīgu sitienu. Viņš ir apsolījis uz Rīgu atvest karu," teica Zauerlands.

"Dortikoss un Tabiti parūpējušies par izklaidi, viens otru kaitinot sociālajos medijos. Viņi abi vēlas pierādīt, ka ir labākie pasaulē pirmā smagā svara kategorijā. Viens ir skaidrs - mūs gaida vēl viens baudāms duelis," sacīja supersērijas organizators.

Pašlaik 34 gadus vecais Briedis 26 cīņās guvis 25 uzvaras, 18 gadījumos virsroku gūstot ar nokautu. 

Tikmēr 32 gadus vecais Glovackis 32 cīņās izcīnījis 31 panākumu, no kuriem 19 bijuši ar nokautu.

33 gadus vecais Dortikoss izcīnījis 23 uzvaras (21 nokauts) un piedzīvojis 1 zaudējumu.

Savukārt 29 gadus vecais Tabiti piedalījies 17 cīņās, visās gūstot uzvaru. Viņa kontā ir 13 panākumi ar pretinieka nokautu.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu