Farāžs pieprasa vietu pie "Brexit" sarunu galda (3)

TVNET/LETA/Reuters
CopyLinkedIn Draugiem X
Naidžels Farāžs
Naidžels Farāžs Foto: Reuters/ScanPix

Naidžels Farāžs, kura izveidotā "Brexit" partija nule kā uzvarējusi Eiropas Parlamenta (EP) vēlēšanās Lielbritānijā, pirmdien pieprasījis vietu pie "Brexit" sarunu galda.

55 gadus vecais eiroskeptiķis brīdinājis, ka pretējā gadījumā viņš apgriezīs britu politiku kājām gaisā.

Saskaņā ar EP vēlēšanu daļējiem rezultātiem "Brexit" partija izcīnījusi 31,7% balsu, kas nozīmē, ka partija varētu iegūt 28 no 73 vietām, kas Lielbritānijai ir EP. Tas būs vairāk, nekā leiboristiem un konservatīvajiem kopā.

"Mums tagad būtu jābūt daļai no komandas, tas ir diezgan skaidrs," ziņu aģentūrai "Reuters" Sauthemptonā norādīja Farāžs.

Gandrīz trīs gadus pēc referenduma, kurā 52% britu nobalsoja par valsts izstāšanos no Eiropas Savienības (ES), joprojām nav skaidrs, kad, kā un vai tas vispār notiks.

Lielbritānijas parlaments ir trīs reizes noraidījis Mejas panākto vienošanos ar Briseli par izstāšanās nosacījumiem. Rezultātā Meja piekrita pārējo ES dalībvalstu līderu piedāvājumam atlikt "Brexit" līdz, vēlākais, 31.oktobrim, lai novērstu haotisku Lielbritānijas izstāšanos no ES bez vienošanās jau aprīlī.

Farāžs norādīja "Reuters", ka Lielbritānijai būtu jāizstājas no ES 31.oktobrī, piebilstot, ka viņš dotu priekšroku bezvienošanās "Brexit".

"Ja mēs neizstāsimies tajā datumā, tad varat rēķināties, ka "Brexit" partija atkārtos šādu pārsteigumu nākamajās vispārējās vēlēšanās," brīdināja Farāžs.

Komentāri (3)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu