"Fiat Chrysler Automobiles" piedāvā apvienošanos ar "Renault"

CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Reuters/ScanPix

Itālijas un ASV autobūves kompānija "Fiat Chrysler Automobiles" (FCA) pirmdien ierosinājusi apvienošanos ar Francijas autoražotāju "Renault", kas abiem uzņēmumiem varētu ietaupīt vairākus miljardus dolāru.

"Fiat Chrysler Automobiles" pirmdien publiskotajā paziņojumā norāda, ka 50% apvienotā uzņēmuma akciju piederēs FCA akcionāriem, bet 50% nonāks "Renault" akcionāru īpašumā.

Apvienotā uzņēmuma akcijas tiktu kotētas Parīzes, Ņujorkas un Milānas fondu biržās, un tas kļūtu par pasaulē trešo lielāko autoražotāju.

"Renault" padome pirmdienas rītā netālu no Parīzes rīko sanāksmi, lai pārrunātu iespējamo apvienošanos ar FCA. Informācijas avots gan skaidro, ka lēmums šajā jautājumā līdz dienas beigām nav gaidāms.

"Lēmuma pieņemšanai būs nepieciešamas vairākas dienas vai pat nedēļas," vēsta informācijas avots.

Pārrunas abu uzņēmumu starpā norisinās jau vairākas pēdējās nedēļas, ņemot vērā nepieciešamību ietaupīt finanšu līdzekļus laikā, kad aizvien pieaug izmaksas, autorūpniecības nozarei pievēršoties elektrisko un autonomās braukšanas automobiļu ražošanai.

"Renault" jau ir iesaistīts aliansē ar Japānas "Nissan" un "Mitsubishi", taču šī partnerība saskārusies ar grūtībām pēc tam, kad novembrī Japānā tika aizturēts iepriekšējais uzņēmumu vadītājs Karloss Gosns.

Tikmēr Francijas valdība, kam pieder 15% "Renault" akciju, jau paudusi atbalstu iespējamam "Renault" un FCA apvienošanās darījumam.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Nepalaid garām!
Uz augšu