Eksdeputāts Lagzdiņš: "Saskaņas" politiskā morāle ir "Putina Krievijas" morāle (10)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Bijušais Saeimas deputāts Jānis Lagzdiņš.
Bijušais Saeimas deputāts Jānis Lagzdiņš. Foto: Edijs Pālens/LETA

"Saskaņas" politiskā morāle un ētika ir radniecīga Krievijas prezidenta Vladimira Putina un Krievijas mediju propanētajiem principiem, intervijā "Rietumu radio" norādīja ilggadējais parlamentārietis, kādreizējais "Latvijas ceļa" un Tautas partijas biedrs Jānis Lagzdiņš, kurš pildīja Saeimas deputāta pienākumus no 5.Saeimas līdz 9.Saeimas sasaukumam.

Šādu viedokli Lagzdiņš pauda, skaidrojot, kādēļ, neraugoties uz skaļajiem korupcijas skandāliem un kriminālprocesiem Rīgas domē un tās uzņēmumos, ilggadējie Rīgas vadītāji Nils Ušakovs (S) un Andris Ameriks (GKR) tomēr ievēlēti Eiropas Parlamentā.

"Latvijas krievvalodīgie iedzīvotāji lielā mērā dzīvo Krievijas informatīvajā telpā un Latvijas krievu preses ietekmē," sacīja Lagzdiņš. "Tā politiskā morāle, kas valda "Saskaņā", proti, ja tiec pie varas, vari izmantot savu dienesta stāvokli, korupcija nav nekas slikts, savējo iekārtošana darbā nav nekas slikts, tā ir "Putina Krievijas" morāle."

Lagzdiņš uzsvēra, ka šādu morāli virza "Putina Krievijas" masu mediji un "Saskaņas" vēlētājs, dzīvodams šajā informatīvā telpā, Ušakova un visas partijas rīcībā nesaskata neko sliktu.

"Tas ir ārkārtīgi slikts vēstnesis," sacīja Lagzdiņš, norādot, ka līdz ar to daļa Latvijas sabiedrības dzīvo citā politiskās morāles un ētikas telpā, un šī daļa var būtiski ietekmēt sabiedriskus procesus un arī vēlēšanu rezultātus.

Kā ziņots, vislielāko atbalstu - ap 26% - EP vēlēšanās saņēmusi "Jaunā Vienotība". Par "Saskaņu" nobalsojuši aptuveni 17,5% vēlētāju, bet par VL-TB/LNNK - ap 16,4% vēlētāju. Apvienību "Attīstībai/Par!" atbalstījuši ap 12,4% vēlētāju, bet partiju "Latvijas Krievu savienība" - ap 6,3% balsstiesīgo.

Līdz ar to EP ir ievēlēts Valdis Dombrovskis (JV), Sandra Kalniete (JV), Ušakovs, Ameriks, Roberts Zīle (VL-TB/LNNK), Dace Melbārde (VL-TB/LNNK), Ivars Ijabs (AP) un Tatjana Ždanoka (LKS).

Komentāri (10)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu