ASV Ilinoisas štata likumdevēji atbalsta marihuānas legalizāciju

LETA/DPA
CopyLinkedIn Draugiem X
Marihuāna. Ilustratīvs attēls
Marihuāna. Ilustratīvs attēls Foto: Jānis Škapars/TVNET

ASV Ilinoisas štata likumdevēju sapulces apakšnams piektdien apstiprinājis likumprojektu par marihuānas legalizāciju rekreācijas mērķiem.

Lai likums, kuru jau trešdien atbalstīja štata Senāts, stātos spēkā, tas ir jāparaksta štata gubernatoram Džejam Robertam Prickeram.

Demokrāts Prickers gubernatora vēlēšanu kampaņas gaitā solīja legalizēt marihuānu, un uzreiz pēc likumprojekta atbalstīšanas apakšnamā paziņoja, ka to parakstīs.

Likumprojekts apakšnamā tika atbalstīts ar 66 balsīm pret 47. Par tā pieņemšanu balsoja abu lielo partiju likumdevēji.

Likumam "būs pārveidojoša ietekme uz mūsu štatu, radot iespējas kopienām, kurām tas ir vajadzīgs visvairāk, un ļoti daudziem sniedzot otro iespēju", paziņojumā apliecināja Prickers.

Likums stāsies spēkā 1.janvārī.

Tajā paredzēts, ka 21 gada vecumu sasniegošo štata pastāvīgo iedzīvotāju īpašumā legāli varēs atrasties līdz 30 marihuānas, pieciem gramiem marihuānas koncentrāta vai līdz 500 miligramiem tetrahidrokanabinola marihuānu saturošos produktos.

Nerezidentu īpašumā varēs atrasties līdz 15 gramiem marihuānas.

Ar likumu tiks radīta licencēta kultivācijas un izplatīšanas aptieku sistēma, bet gubernatoram dota iespēja apžēlot cilvēkus, kas iepriekš tikuši notiesāti par marihuānas glabāšanu nelielā daudzumā.

Oponenti pauduši bažas, ka līdz ar likuma ieviešanu palielināsies marihuānas lietošana pusaudžu vidū, autovadītāji biežāk sēdīsies pie stūres reibuma stāvoklī, turklāt var palielināties veselības problēmas.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu