Iecavas un Carnikavas novadā sāksies sabiedriskā apspriešana par administratīvi teritoriālo reformu

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Kaspars Nordens/LETA

No šodienas, 3. jūnija, līdz 1.jūlijam Iecavas novadā notiks publiskā apspriešana, iedzīvotājiem uzdodot jautājumu "Vai jūs atbalstāt Iecavas novada kā patstāvīgas Latvijas Republikas administratīvās teritorijas saglabāšanu?", nolēmusi novada dome.

Publiskās apspriešanas mērķis ir noskaidrot novada iedzīvotāju viedokli par iespējamo Iecavas novada pievienošanu citu novadu administratīvajām teritorijām.

Aptaujas anketu drukātā veidā varēs saņemt, aizpildīt un iesniegt Iecavas novada pašvaldības administrācijas 1.stāvā vai Administratīvajā nodaļā 2.stāvā, novada bibliotēkās un citās pašvaldības iestādēs. Saite uz aptaujas elektronisko versiju un aptaujas forma drukāšanai būs pieejama arī pašvaldības mājaslapā. Publiskās apspriešanas sapulce notiks 13.jūnijā plkst.18 Iecavas kultūras namā.

Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministriju (VARAM) izstrādātā administratīvi teritoriālā iedalījuma karte paredz, ka Iecavas novada administratīvo teritoriju ir paredzēts apvienot ar Bauskas, Vecumnieku un Rundāles novadu, par reģionālās nozīmes attīstības centru nosakot Bauskas pilsētu. Tomēr Iecavas novada dome uzskata, ka, jo lielāka ir pašvaldība, jo mazāka ir iespēja kvalitatīvi un cilvēkiem pietuvināti īstenot likumā noteiktās pašvaldības autonomās funkcijas.

Jau ziņots, ka VARAM izstrādātā karte paredz pašvaldību skaitu samazināt no 119 līdz 35.

Tāpat no šodienas notiek Carnikavas novada pašvaldības administratīvās teritorijas iedzīvotāju aptauja par iespējamo Carnikavas novada pievienošanu citu novadu administratīvajām teritorijām.

Lai noskaidrotu Carnikavas novada iedzīvotāju viedokli par piedāvāto novadu apvienošanu, Carnikavas novada dome ārkārtas sēdē šī gada 7.maijā nolēma organizēt minēto aptauju.

Aptauja notiks no šodienas līdz 16.jūnijam, un tajā iedzīvotājiem tiks uzdots jautājums "Vai jūs atbalstāt Carnikavas novada iespējamo pievienošanu citu novadu administratīvajai teritorijai?", dodot iespēju atbildēt ar "Jā" vai "Nē".

Kā ziņots, Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrija (VARAM) sākusi novadu apvienošanas reformu, kura paredz Carnikavas, Saulkrastu, Sējas, Garkalnes un Ādažu novada apvienošanu, par jaunās teritorijas administratīvo centru nosakot Ādažus.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu