Mercedes-Benz prezentējuši pasaulē jaudīgāko četru cilindru motoru

TVNET Auto
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Daimler AG

Mercedes-AMG nodaļa prezentējusi pasaulē jaudīgāko četru cilindru motoru, kādu paredzēts uzstādīt sērijveida automobilim, un tas būs sastopams Mercedes modeļos A 45 un CLA 45 Shooting Brake

Jaunajam turbo motoram, kura iekšējais apzīmējums ir M 139, darba tilpums ir 2 litri. Bāzes versijā tā jauda ir 387 ZS, bet griezes moments sasniedz 480 Nm.

S versijā attiecīgie rādītāji savukārt ir augstāki - 421 zirgspēki un 500 ņūtonmetri, kas gan pieejami tikai salīdzinoši augstu apgriezienu diapazonā - no 5000 līdz 5250 apgr./min.

>>"Mercedes-Benz" līdz 2039.gadam plāno atteikties no iekšdedzes dzinējiem

Salīdzinājumam jāpiebilst, ka iepriekšējam Mercedes-AMG A45 uzstādītais motors attīstīja 381 ZS un 475 Nm.

Foto: Daimler AG

Pilnveidotais četru cilindru turbo motors pasaulē jaudīgākā šāda tipa dzinēja ieguvis ne tāpat vien. Iepriekš sērijveida mašīnās gan ir izmantoti arī jaudīgāki agregāti, taču tie visi ir tūninga kantoru darbs vai arī tikuši uzstādīti ierobežotā skaitā ražotos auto. 

Viens no šādiem spēkratiem ir Mitsubishi Lancer Evolution X FQ-440 MR, kas tika izstrādāts, lai atzīmētu 40. gadskārtu kopš Eiropā pārstāvēts Mitsubishi. Šim auto uzstādītā 2 litru turbomotora svarīgākie parametri ir 446 ZS un 559 Nm.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Nepalaid garām!
Uz augšu