Elbā pēc sadursmes ar konteinerkuģi nogrimst vēsturisks 19. gadsimta burukuģis (1)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Elbe 5
Elbe 5 Foto: Ekrānšāviņš no YouTube video

Elbā netālu no Stades, kas atrodas Hamburgas ziemeļrietumu pievārtē, sestdien nogrimis 1883.gadā būvētais buru kuģis "No 5 Elbe", kas, vedot 43 pasažierus, sadūries ar kādu konteinerkuģi. Televīzijas kanāls BR24 vēsta, ka Hamburgas ostā kādreizējais loču šoneris pēc 1,5 miljonus eiro vērtas restaurācijas bija atgriezies tikai maija beigās un kopš tā laika izmantots kā ekskursiju kuģītis.

Sestdienas pēcpusdienā kuģis bija ceļā pa Elbu, kad pie Stades tas sadūries ar 141 metru garo konteinerkuģi "Astrosprinter", kas, kuģojot zem Kipras karoga, incidenta brīdī atradies ceļā uz Ziemeļjūru.  

Raidsabiedrība NDR vēsta, ka kuģa pasažieriem ļoti paveicies, jo notikušajam par aculieciniekiem nejauši kļuvuši ugunsdzēsēji, kas atradās izsaukumā netālu no notikuma vietas. Visi pasažieri izglābti, taču pieci no viņiem guvuši ievainojumus. Pats burukuģis pašlaik ir nogrimis Elbā, taču ugunsdzēsēji to nostiprinājuši ar metāla trosēm, lai tas neieslīd vēl dziļāk upē.

37 metrus garais divmastu burinieks „No.5 Elbe” bija ne tikai vecākais Hamburgas kuģis, bet arī vecākais pilnībā tikai no koka būvētais kuģis, kas šajā ostā izmantots.

Par negadījuma iemesliem skaidrības nav, bet policija ir uzsākusi izmeklēšanu.

Komentāri (1)CopyLinkedIn Draugiem X

Tēmas

Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu