"Līgo mežā": ugunskurā gatavots steiks ar priežu dzinumiem un īru viskija saldskābo mērci

CopyLinkedIn Draugiem X

Laiks piektajai «TVNET Līgo mežā» receptei:  ugunskurā gatavots steiks ar priežu dzinumiem un  īru viskija saldskābo mērci. Tici man - arī tu vari gatavot tikpat labi kā restorānā un pat labāk. Vajag tikai nebaidīties un ķerties klāt. Ar šo recepti tu pārsteigsi gan sevi, gan savu ģimeni un draugus.  Vislabāk šo recepti gatavot ugunskurā, bet šo pašu atkārtot var arī mājās uz plīts. Arī šogad par mūsu meža garšas gidu izvēlējāmies Latvijas garšu pazinēju Ritvaru Tomu Loginu.

Ķeramies klāt!

Sastāvdaļas

  • Aptuveni 3 cm bieza liellopa antrekota šķēle 
  • 150 g sviesta
  • Priežu zari un jaunie priežu dzinumi 
  • 300 grami JAMESON viskija
  • Dažādu veidu sausie pipari
  • Saldais krējums 200 ml
  • Sāls un cukurs

GALERIJA: Ugunskurā gatavots steiks ar priežu dzinumiem un  īru viskija saldskābo mērci

Ņemam čuguna pannu un karsējam to, kamēr tā sāk kūpēt. Pievienojam nedaudz eļļas un liekam iekšā liellopa steiku. Ātri apraujam to no vienas puses un pievienojam sviestu. Apdedzinām arī no otras puses un ļaujam steikam atpūsties.

Tad pannā liekam sparģeļus un kārtīgi tos pakarsējam, atceries, vārīt tos nevajag. Kad tie pakarsējušies dažas minūtes, pievienojam sviestu un tos pagrozām. Noliekam tos malā, lai kopā ar apcepto steiku atpūšas, un ķeramies pie mērces gatavošanas. 

Karstajā pannā pievienojam smalki sagrieztu sīpolu, cukuru,  sāli, piparus un kārtīgi apcepam. Tagad pats interesantākais! Neskopojamies un pievienojam kārtīgu glāzi ar mūsu vasaras viskiju "Jameson". Kad alkohols iztvaiko, tas noņem lieko asumu un saglabā īru viskija galvenās nianses - maigo garšu, dedzināta koka un vaniļas aromātu.

Tikai uzmani pirkstus, matus un visu pārējo apmatojumu, kurš nav lieks! Kad alkohols ir iztvaikojis, nedaudz pavārām un pievienojam jaunos priežu dzinumus, saldo krējumu un krietnu sviesta pikuci. Ļaujam tam dažas minūtes paburbuļot.

Viss! Klājam mērci uz šķīvja, sagriežam steiku un sparģeļus un kārtojam to visu uz mērces.

Nemaz nebija tik grūti, vai ne? 

Labu apetīti! 

ALKOHOLA LIETOŠANAI IR NEGATĪVA IETEKME. TĀ PĀRDOŠANA, IEGĀDĀŠANĀS UN NODOŠANA NEPILNGADĪGĀM PERSONĀM IR AIZLIEGTA. 

Paldies TVNET līgo recepšu superkomandai 2019!

Ritvaram Tomam Loginam, Kārlim Langinam, Mārtiņam Otto, Gerdai Pulkstenei, Lūcijai Luīzai Žoglai, Artūram Krūmiņam, Jānim Škaparam, Viktorijai Puškelei, Jānim Vingrim, Ingaram Tenim!

Paldies arī «Jameson" viskijam.

Un paldies veikaliem: «Linotēka» un «CITA:ROTA» par svētku drēbēm un ziedu salonam "Aina" par vainadziņu!

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu