Baltijas mēroga pasākumā prezentēts ātrākais VW GTI sērijas modelis – Golf GTI TCR (1)

TVNET Auto
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Publicitātes foto

Volkswagen GTI automobiļiem īpaši veltītā pasākumā, kas 12. jūnijā norisinājās Nemuno Žiedas trasē Kauņā, Lietuvā, kopā ar pārējiem GTI modeļiem – Polo GTI, Golf GTI Performance un up! GTI – tika prezentēta patiesas autosporta ikonas jaunākā paaudze – Golf GTI TCR, kas tagad pieejama Baltijas valstīs. TVNET bija lieliska iespēja šo auto nogaršot un jāsaka, ka GTI TCR nudien ir spridzīgs auto ar ausij tīkamām notīm izpūtēja caurulēs. Tāpat izmēģinājām arī mazāko GTI saimes auto up! GTI, kas pagaidām vēl ir iegādājams, taču pēc up! saimes atjauninājumiem vairs netiks piedāvāts. Pasākuma ietvaros notika arī unikālā sacīkšu automobiļa Polo GTI R5 prezentācija, kurā piedalījās Juta Racing autosporta komanda.

Jaunā Golf GTI TCR 2.0 litru turbo dzinējs attīsta 290 ZS (no 5400 līdz 6400 apgriezieniem minūtē), un tādējādi šis modelis ir par 45 ZS jaudīgāks nekā pašreizējais Golf GTI Performance. TCR modifikācijai jau standarta aprīkojumā ir septiņu ātrumu DSG automātiskā pārnesumkārba, benzīna daļiņu filtrs un plašs ekskluzīvais aprīkojums. Lai nodrošinātu atbilstošu dzesēšanu un spētu pārvaldīt palielināto dzinēja jaudu jebkurā situācijā, Golf GTI TCR aprīkots ar diviem papildu ūdens radiatoriem priekšā, līdzīgi kā tas ir pilnpiedziņas Golf R gadījumā.

Rūpnieciski ierobežotais maksimālais ātrums ir 250 km/h, taču to iespējams palielināt līdz 260 km/h, likvidējot elektronisko maksimālā ātruma ierobežotāju. Neatkarīgi no tā, kur digitālā spidometra rādītājs apstāsies, jumta malā izvietotais spoilers aizmugurējai asij nodrošinās nepieciešamo piespiedējspēku. Golf GTI TCR 100 km/h sasniedz vien 5,6 sekundēs.

Foto: Ingars Tenis, TVNET

Golf GTI TCR jau standarta aprīkojumā pieejamas tādas tehnoloģijas kā sadursmes novēršanas brīdinājuma sistēma Front Assist, jaunākās paaudzes digitālo mērinstrumentu panelis Multi Color Active Info Display un LED priekšējās gaismas. Tāpat standarta aprīkojumā pieejams arī priekšējās ass diferenciāļa bloķētājs, perforēti bremžu diski, braukšanas profila izvēle, īpaša dizaina sēdekļi un ekskluzīva daudzfunkcionālā sporta stūre. Taču tas nozīmē, ka par sportisko izskatu un sportiskajām gaitas īpašībām nāksies attiecīgi samaksāt, proti, GTI TCR sākuma cena Latvijā ir 39 814 eiro.

Foto: Publicitātes foto

Golf GTI ir pasaulē veiksmīgākais kompaktklases ielas sporta automobilis. Septiņu paaudžu laikā saražoti un pārdoti gandrīz 2,3 miljoni šā modeļa eksemplāru. Kopš pirmā GTI automobiļa debijas 1976. gadā šī Golf modeļa pamata koncepcija nav mainījusies – kompakta hečbeka virsbūve, minimāls svars, jaudīgs četru cilindru dzinējs, priekšējo riteņu piedziņa, stingra balstiekārta.

Foto: Publicitātes foto
Komentāri (1)CopyLinkedIn Draugiem X
Nepalaid garām!
Uz augšu