"Līgo mežā": Cūkgaļas kebabs virs ugunskura (7)

CopyLinkedIn Draugiem X

Gatavojoties un svinot Jāņus, «Egoiste» jau tradicionāli piedāvā noderīgus padomus un dažādas vasaras saulgriežu ēdienu receptes, kas tapušas nekur citur kā dabas svētnīcā – mežā! Arī šogad par mūsu meža garšas gidu izvēlējāmies Latvijas garšu pazinēju Ritvaru Tomu Loginu. Laiks pirmajai «TVNET Līgo mežā» receptei: cūkgaļas kebabs virs ugunskura ar perfektajiem kāpostu salātiem.

Kuram gan negaršo labs kebabs! Bet vai zināji, ka tādu vari pagatavot arī pats, turklāt mežā un virs ugunskura? Tici mums, tas ir vienkārši un gardāk nekā vietējā kebabnīcā.

Ķeramies klāt!

Mums vajadzēs:

  • cūkgaļas karbonādi (bet šādi gatavot var jebkuru gaļu, kura iet pie sirds, - jērs, liellops, vistas gaļa u.c.); 
  • sāli, piparus;
  • kūpinātu paprikas pulveri;
  • novārītu tumšo alu (der arī iesala ekstrakts);
  • 1 laimu vai citronu;
  • ķiploku;
  • skābo krējumu. 

GALERIJA:  Cūkgaļas kebabs virs ugunskura

Pirms gatavošanas vēlams sagatavot koka sastatni - trejkāji, kuru novietosim virs ugunskura, un atrast mežā zaru, kas kalpotu par saspraudi gaļas gabaliem.

Gaļas sagatavošana

Gaļu sagriežam diezgan smalkās šķēlēs. Smalki sakapājam vai sarīvējam ķiploku un ķeramies pie gaļas marinēšanas.  Pievienojam gaļai sarīvēto ķiploku, melnos piparus un sāli. Pievienojam krietnu šķipsnu kūpinātās saldās paprikas. Tad pievienojam krējumu.  Pavirpinām laimu, pārgriežam un iespiežam gaļā tā sulu. Ķeramies pie gaļas maisīšanas.  Ļaujam tai drusku pamarinēties, bet var atstāt arī uz nakti ledusskapī. 

Tālāk atrodam kociņu ar diviem zariem, kuri saturēs to visu kopā, un spraužam virsū. Apsienam ar striķīti un iekarinām blakus ugunskuram trejkājī, lai tas viss kūpinās un cepas, kamēr gatavs. 

Paņemam sev pieejamu maizīti, iekārtojam perfektos kāpostu salātus, gaļu un labu apetīti! 

Starp citu, rīt atklāsim perfekto kāpostu salātu recepti, kura varbūt ir pavisam vienkārša, bet garša ir tik izcila, ka nespējam īpaši neizcelt šādu gardumu! 

ALKOHOLA LIETOŠANAI IR NEGATĪVA IETEKME. TĀ PĀRDOŠANA, IEGĀDĀŠANĀS UN NODOŠANA NEPILNGADĪGĀM PERSONĀM IR AIZLIEGTA. 

Paldies TVNET līgo recepšu superkomandai 2019!

Ritvaram Tomam Loginam, Kārlim Langinam, Mārtiņam Otto, Gerdai Pulkstenei, Lūcijai Luīzai Žoglai, Artūram Krūmiņam, Jānim Škaparam, Viktorijai Puškelei, Jānim Vingrim, Ingaram Tenim!

Pateicamies arī "Skandi Motors" par ietilpīgo un ērto auto, kā arī  muzikālajai apvienībai “ZeMe” - koklētājai Laimai Jansonei un dīdžejam Monstam par mūziku!  

Un paldies veikaliem: «Linotēka» un «CITA:ROTA» par svētku drēbēm un ziedu salonam "Aina" par vainadziņu!

Komentāri (7)CopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu