"Līgo mežā": pie dēļa pienaglots zandarts meža zaļumos, cepts virs ugunskura

Laiks trešajai «TVNET Līgo mežā» receptei! Kas gan vēl labāk iet kopā kā zivs un ugunskurs? Šoreiz pie dēļa naglosim un līdzās ugunskuram cepsim veselu zandartu!

Gatavojoties un svinot Jāņus, «Egoiste» jau tradicionāli piedāvā noderīgus padomus un dažādas vasaras saulgriežu ēdienu receptes, kas tapušas nekur citur kā dabas svētnīcā – mežā! Arī šogad par mūsu meža garšas gidu izvēlējāmies Latvijas garšu pazinēju Ritvaru Tomu Loginu. 

Mums vajadzēs: 

  • savvaļas zirņus, maura kumelīti u.c. meža zaļumus;
  • veselu zandartu (var izmantot arī citu zivi);
  • olīveļļu;
  • ķiploku;
  • nedaudz ābolu etiķa;
  • sāli un piparus.

GALERIJA: Pie dēļa pienaglots zandarts meža zaļumos, cepts virs ugunskura

Sākumā sīki sagriežam zaļumus un liekam tos piestā. Pievienojam dažas ēdamkarotes olīveļļas. Tad pieberam sāli, piparus un pierīvējam palielāku daiviņu ķiploka. Kārtīgi visu samīcām piestā, izveidojot garšaugu pastu. 

Tagad ķeramies pie zivs! Izķidājam zandartu, atbrīvojam no asakas. Zivi kārtīgi iztīrām un noskalojam. Zivi iesmērē ar pastu un meža garšai ļauj ievilkties 20 minūtes. 

Tad pienaglojam zandartu pie dēļa un, atstutējot dēli nedaudz ieslīpi līdzās ugunskuram. Cepam, līdz gatavs. 

Mēli var norīt! Labu apetīti! 

ALKOHOLA LIETOŠANAI IR NEGATĪVA IETEKME. TĀ PĀRDOŠANA, IEGĀDĀŠANĀS UN NODOŠANA NEPILNGADĪGĀM PERSONĀM IR AIZLIEGTA. 

Paldies TVNET līgo recepšu superkomandai 2019!

Ritvaram Tomam Loginam, Kārlim Langinam, Mārtiņam Otto, Gerdai Pulkstenei, Lūcijai Luīzai Žoglai, Artūram Krūmiņam, Jānim Škaparam, Viktorijai Puškelei, Jānim Vingrim, Ingaram Tenim!

Pateicamies arī "Skandi Motors" par ietilpīgo un ērto auto, kā arī  muzikālajai apvienībai “ZeMe” - koklētājai Laimai Jansonei un dīdžejam Monstam par mūziku!  

Un paldies veikaliem: «Linotēka» un «CITA:ROTA» par svētku drēbēm un ziedu salonam "Aina" par vainadziņu!

Uz augšu