Vasaras saulgriežu svinēšana un lielā ielīgošana Tukumā jau šonedēļ

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Foto: Mārtiņš Otto/TVNET

Piektdien, 21.jūnijā, pulksten 22.00 visus senlatviešu tradīciju glabātājus, kopējus un interesentus aicinām uz Saulgriežu svinēšanu Durbes parkā pie rotondas, kur kopā ar Laimdotu Kārkliņu un folkloras kopu “Rija” ar tautas dziesmām un stipriem vārdiem svinēsim Vasaras saulgriežus.

Daba ap saulgriežu laiku ir pilnā plaukumā un saule tad savu enerģiju dāvā visdāsnāk, tāpēc saules rietā iedegtais ugunskurs paildzina gaismas klātesamību, nesot svētību un dodot spēku.

Savukārt, sestdien, 22.jūnijā jau no plkst. 07.00 Tukuma visrosīgākajā vietā - pie tirgus, gaidīsim visus uz lielo ielīgošanu Tukumā, kur līdz pat plkst.14.00 valdīs īstena Jāņu tirgus gaisotne.

Šogad uz Jāņu tirgu pieteikušies vairāk kā 40 viesu amatnieku un mājražotāju, kuri uz Tukumu vedīs gan tradicionālo sieru un alu, gan daudzus citus svētku galdam nepieciešamus gardumus. Tirgū noteikti varēs iegādāties arī skaistu, vietējo amatnieku rokām darinātu ciemakukuli vai dāvanu Līgai un Jānim.

Pašā tirgus epicentrā šogad plānota arī jestra kultūras programma, kur tirgus apmeklētāji varēs gan līgo dziesmas iemācīties, gan uzdancot, gan vērtīgas dāvanas iegūt, piedaloties dažādās viktorīnās un konkursos.

Jau no plkst. 08.40 līdz pat 12.00 uz skatuves visus sanākušos priecēs Tukuma pilsētas kultūras nama kolektīvi.

Vismaz vienu kārtīgu līgo dziesmu katram tirgus apmeklētājam iemācīs fokloras kopa “Avots”, bet kopības sajūtu, ko sniedz dziesmu dziedāšana pie Jāņu ugunskura dāvās kori “Noktirne”, “Vanema”, “Gavile” un “Skandīne”. Kā skaisti izdancināt Jāni un Līgu parādīs vidējās paaudzes deju kolektīvi “Svīta” un “Vidums”, bet to cik spriganiem jābūt, lai pārlēktu pāri Jāņu ugunskuram demonstrēs jauniešu Tautas deju ansamblis “Svīta”.

Dejot un dziedāt līdzi tautā iemīļotām ziņģēm aicinās kapela “Danču spēle” un pūtēju orķestris “Tukums”, savukārt, padomu papardes zieda meklēšanai dos senioru deju kolektīvi “Valsis” un “Romantika”.

Plkst.12.00 uz skatuves sagaidīsim mūsu viesus no Rīgas - kantrī grupu “Sestā Jūdze”, bet plkst.13.00 līgot aicinās kapela “Luste” no Liepājas puses.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu