Brīvdienu ceļvedis: street food, joga, izskrien Rīgu jeb viss kas cits, kas nav līgo (1)

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Foto: Artūrs Krūmiņš/TVNET

Ja tevi interesē viss, kas saistāms ar Jāņu ielīgošanu un saulgriežiem, to meklē TE, bet par pārējo, kas gaidāms brīvdienās, interesējies zemāk. Lai skaistas, saulainas un jestras brīvdienas!

Ielīgošanas ceļvedis: zāļu tirgus, saulgriežu rituāli, ugunspļavas, vainagu darināšana u.c.

TIRDZIŅI UN PASĀKUMI

Pasākums "Rīgas Street Food Garša"

Foto: publicitātes

Šovasar kopumā uz 5 pagalma ballītēm Jaunajā Teikā aicinās dzīvesstila eksperti - Ieva Florence, Renārs Zeltiņš un citi! Katrs no viņiem parūpēsies par izklaidēm lieliem un maziem, par muzikālo baudījumu un izvēlēsies, viņuprāt, labākos ēdinātājus, veidojot unikālu pasākuma stilu. Savā kalendārā atzīmē 20. jūniju, 11. jūliju, 1. augustu, 22. augustu un 12. septembri! Šogad "Rīgas Street Food Garša" pasākumu ietvaros organizējam arī ēdinātāju konkursu.

Digital Networking: zemapziņas magnēts

Foto: publicitātes

Ar tradicionālā mārketinga pētījumu metodēm ir iespējams izvērtēt patērētāju uzvedību, tomēr šīs metodes neļauj pētīt sajūtas, reakcijas un avotu, kādēļ tās rodas. Neiromārketings ir veids, kā rast atbildes par cilvēku neapzinātās domāšanas niansēm, un Latvijā šī metode ir tikai tās lietošanas sākumā. Pasaulē zināmi zīmoli, kā Sony, Coca Cola, L’oreal, Nestle u.c., ir izmantojuši neiromārketingu, lai labāk izprastu savu mērķauditoriju un veidotu veiksmīgus reklāmas ziņojumus. Kas ir zemapziņas magnēts, kas pievelk tevi un pārliecina par labu pirkumam? Kas notiek reklāmas aizkadrā? Uzzini 20.06. Brīvības gatvē 401c.

Skriešanas seriāls "Izskrien Rīgu 2019"

Foto: publicitātes

Skriešanas interesenti un veselīga dzīvesveida piekritēji ceturtdienas vakaros pulcēsies dažādos Rīgas pilsētas parkos, lai darba dienas vakaru pavadītu aktīvi un iepazītu Rīgu no cita skatupunkta.  20.jūnijā – Viesturdārzā, 11.jūlijā – Maskavas dārzā, 25.jūlijā – Mežaparkā, 8.augustā – Māras dīķa apkārtnē, 15.augustā – Lucavsalā, un sezona noslēgsies 29.augustā – Dzegužkalnā. 

Ekskursija "Indīgie augi Latvijā un pasaulē"

Foto: publicitātes

Kuri Latvijas augi ir dziednieciski, bet pārlieku lielās devās - bīstami veselībai un pat dzīvībai? Uzzināt atbildes uz šiem un daudziem citiem jautājumiem varēsi ekskursijā "Indīgie augi Latvijā un pasaulē" LU Botāniskajā dārzā 20.jūnijā plkst. 19.00.

5 ĪSTĀ Starptautiskā Jogas diena

Foto: publicitātes

21.jūnijā plkst. 8:00 cildenākajā Rīgas pilsētas vietā, starp Aspazijas bulvāri un Brīvības pieminekli, uz kanāla tilta daļas ar jogas kultūras un prakses paraugdemonstrējumiem. Gatavojamies sniegt iepazīšanos un skaidrojumus par dažādām jogas skolām. Īpašu atmosfēru veidos aroda maestro Akāša radīta rīta rāga Jogas dienai! Tad sekos zinātniskais seminārs ar Latvijas, Indijas un Eiropas valstu ekspertiem un meistariem jogas kultūras jomā LU Mazajā Aulā, Raiņa blv. 19., plkst. 10.30.

MŪZIKA UN FESTIVĀLI

"BŪTĪBA" - deju un mūzikas festivāls

Foto: publicitātes

Tie ir svētki, ceremonijas, rituāli un kopā būšana, kur sanāk gan pašmāju, gan citzemju sakrālie mūziķi, dejotāji, šamaņi un skolotāji. Šobrīd dalību apstiprinājuši skolotāji Rishi (Vācija), Māra Brante (Latvija), Petras Dabrisius (Lietuva), Pete Bangry (UK), Jānis Filks (Latvija), Agris Vanags, Premal Madina, Tobju ģimene, Bharganath Juris Grave, Uno Lācis, Baiba Kranāte, Meža Eva, Anita Mitriķe, Elīna Bandēna, Dita Kukule, Solvita Kūna, Alina Čauss, Sandra Bārtniece, Ilze Datava, Jana Kolbina, Yuliya Orlova, Ginta Šmite, mūziķi Vigo Račevskis, Charlie Vas, Biruta Ozoliņa, Kristaps Krolls, Vjačeslav Lukjanov, Paulina Logacheva, Ieva Rutentāle, Kargorod, Arvis Kantiševs, Inese Liepiņa, Karina Andreika, Aivars Andreika. 21-24 jūnijs, 2019 PUDURI.

"No More Silence" Tallinas Pagalmā

Foto: publicitātes

Karstajā 20.jūnija vakarā Tallinas Pagalmu ieskandinās sen neredzētie biedri no grupas No More Silence. Dzirdēsim skaļu alternatīvo roku gan angļu, gan latviešu valodā. No More Silence ir pavisam nesen tapusi alternatīvā roka grupa, kurā savienojušies biedri no deviņdesmito gadu beigās radītajām rokgrupām EXIT un Gelousy.

Koncerts "Gada īsākā nakts"

Foto: publicitātes

22.jūnijā plkst.20 Jelgavā, Pasta salas brīvdabas koncertzālē “Mītava”, sāksies TV3 Jāņu ieskandināšanas pasākums “Gada īsākā nakts”. Koncertā piedalīsies dūdu un bungu grupa “Auļi”, grupas “Double Faced Eeels”, “DaGamba”, “Framest”, “Triānas parks”, “Laime pilnīga”, “COLT”, “Dziļi violets”, “Franco Franco”, kā arī solisti Atis Ieviņš, Dināra Rudāne, Jānis Aišpurs, Elza Rozentāle un daudzi citi populāri mākslinieki. Vakara vadīšana uzticēta TV dīvai Janai Duļevskai un radio “Star FM” ētera balsij Jānim Romanovskim.

Rokkafejnīcā notiek sezonas noslēguma dziesmu vakars

Foto: publicitātes

Pirms sākas vasaras festivāli un koncerti brīvā dabā, īsi pirms vasaras saulgriežiem, 20. jūnijā, Latvijas 1. rokkafejnīcā dziesmu vakarā viesosies divas spēcīgas latviešu dziesminieku balsis. Haralds Sīmanis vedīs sveicienus no Gaiziņa, bet Dinārs - no Salaspils ziedu dārziem. Haralda nereti skarbais izpildījums un cilvēciskais mīļums kā divi pretpoli veido viņa personības vienoto harismu. Dināra dziļi emocionālais dziedājums un izvēlēto tekstu nopietnība slēpj viņa mazliet mīļi naivo, sirds tīro skatu pasaulē, kas ir viņa patiesuma karogs.  Pulksten 19.00 Latvijas 1.rokkafejnīcā Rīgā. Ieeja par ziedojumiem.

KINO

"Splendid palace" sezonu noslēdz ar Šekspīra darbu ekranizējumiem

Foto: publicitātes

Noslēdzot savu 95. jubilejas sezonu, kinoteātris “Splendid Palace” ir sagādājis saviem skatītājiem vēl nebijušu pārsteigumu – šoreiz sezona tiks slēgta ar Šekspīra operas un kino sajūtu ballīti - “Vasaras nakts ar Šekspīru”. Šajā vakarā viesiem būs iespēja izvēlēties starp 2 Šekspīra meistardarbiem – klasisko Baza Lurmena 1996. gada filmu “Romeo+Juliet” ar Leonardo di Kaprio un Klēru Deinsu galvenajās lomās vai tiešraidi no Vīnes valsts opernama – Džuzepes Verdi “Otello” pirmizrādi, kurā galveno lomu izpildīs Aleksandrs Antoņenko. 

Biļetes uz pasākuma seansiem iespējams iegādāties kinoteātra kasē un www.splendidpalace.lv

Komentāri (1)CopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu