Saakašvili varēs kandidēt Ukrainas parlamenta vēlēšanās, lemj tiesa

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Mihails Saakašvili
Mihails Saakašvili Foto: AFP/SCANPIX

Kijevas Pečoras rajona tiesa atzinusi, ka Gruzijas eksprezidentam un Odesas apgabala bijušajam gubernatoram Mihailam Saakašvili ir tiesības kandidēt Ukrainas parlamenta vēlēšanās.

Tiesa izskatīja partijas "Jauno spēku kustība" līdera prasību atzīt viņa dzīvošanas Ukrainā faktu, lai varētu reģistrēt viņa kandidatūru 21.jūlijā gaidāmajām parlamenta ārkārtas vēlēšanām.

"Tiesa pieņēma taisnīgu lēmumu par manām iespējām piedalīties parlamenta vēlēšanās. Vēl viens solis tuvāk uzvarai," Saakašvili paziņoja pēc tiesas sprieduma nolasīšanas.

13.jūnijā viņš paziņoja, ka ir tiesīgs kandidēt Augstākās radas vēlēšanās atbilstoši visām likuma normām, jo īpaši prasībai, ka vismaz pēdējos piecus gadus dzīvesvietai ir jābūt Ukrainā.

Jau vēstīts, ka 28.maijā Ukrainas jaunais prezidents Volodimirs Zelenskis atjaunoja Ukrainas pilsonību Saakašvili, kuram Ukrainas pilsonību Zelenska priekšgājējs Petro Porošenko bija atņēmis.

Tagad Saakašvili ir "Jauno spēku kustības" saraksta līderis.

Saakašvili sākotnēji bija Ukrainas iepriekšējā prezidenta Petro Porošenko sabiedrotais un pēc viņa aicinājuma 2015.gadā uzņēmās Odesas apgabala gubernatora amatu, taču pusotru gadu vēlāk viņš atkāpās no šī amata un kļuva par Porošenko oponentu un pret viņa varu vērstās protestu kustības līderi.

Ukrainā Saakašvili bija izvirzītas apsūdzības par sadarbību ar noziedzīgu organizāciju un par apvērsuma plānošanu.

Porošenko 2017.gada jūlijā Saakašvili anulēja Ukrainas pilsonību.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu