Bentley prezentē īpašu kabrioletu, kurā iekļautas detaļas no 1929.gada (1)

TVNET Auto
CopyLinkedIn Draugiem X
Bentley Continental GT Convertible Number 1 Edition by Mulliner
Bentley Continental GT Convertible Number 1 Edition by Mulliner Foto: Bentley

Bentley nupat prezentējuši īpašu Continental GT Convertible Number 1 Edition modifikāciju, ko 100 eksemplāros būvēs kompānijas speciālo pasūtījumu nodaļa Mulliner. 

Tas ir automobilis, kas veidots, godinot leģendāru 1929.gada sacīkšu auto Bentley Blower ar 4,5 litru kompresordzinēju un tā kādreizējo pilotu Henriju Timu Birkinu, un pie viena atzīmējot arī zīmola 100 gadu jubileju.

Continental GT īpašās modifikācijas bāze ir modelis ar 6 litru W12 turbo motoru. Tam nekādas izmaiņas nav veiktas, un vadītāja rīcībā aizvien ir 635 ZS un 900, ko saņem pastāvīgās pilnpiedziņas sistēma. Galvenās atšķirības vērojamas eksterjera un interjera noformējumā.

Foto: Bentley

Bez vieninieka, ko rotā radiatora režģis, mašīnas priekšējā paneļa centrā iebūvēts īpašs rotējošs displejs, kurā ievietota daļa no 1929.gada sacīkšu Bentley virzuļa. Par piederību īpašajai sērijai liecina arī speciālas plāksnītes uz spārniem un sliekšņiem.

Foto: Bentley

Par Henriju Timu Birkinu un viņa Bentley Blower No.1 var piebilst, ka mašīnas ievērojamākais sasniegums ir rekords Bruklendsas ārējā ātrumaplī, kuru par Bentley zēnu dēvētais autosportists savā ar kompresordzinēju apgādātajā auto veica ar vidēji 137 jūdzēm jeb 220,5 kilometriem stundā. Šo rekordu neviens nespēja pārspēt divus gadus. Starp Birkina ievērojamākajiem sasniegumiem tikmēr ir divas uzvaras Lemānas 24 stundu sacensībās. Vienu viņš guva 1929.gadā ar Bentley Speed Six, otru - 1931.gadā ar Alfa Romeo 8C 2300 LM.

Foto: Bentley
Komentāri (1)CopyLinkedIn Draugiem X
Nepalaid garām!
Uz augšu