Vairākām Krievijas lidsabiedrībām liegts veikt lidojumus uz Čehiju

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Reuters/ScanPix

Čehijas aviācijas regulators atcēlis Krievijas aviokompānijai “Aeoroflot” izsniegto atļauju veikt lidojumus reisā Maskava-Prāga-Maskava. Tādējādi lidsabiedrība atcēlusi lielāko daļu reisu šajā maršrutā, kas bija ieplānoti otrdien un turpmākajās dienās, ziņo Krievijas medijs “Meduza”.

Atļauja veikt lidojumus uz Čehiju anulēta arī “Aeroflot” piederošajai aviokompānijai “Pobeda”.

Atļauja veikt lidojumus uz Čehiju sākotnēji tika anulēta arī Krievijas lidsabiedrībai “Ural Airlines”, tomēr kā pavēstīja lidsabiedrības pārstāvji, ir panākta vienošanās par šīs atļaujas atjaunošanu.

“Aeroflot” pārstāvji gan norāda, ka tiks rasts veids visu lidsabiedrības pasažieru nogādāšanai Čehijā un no tās. Gadījumā, ja tas tomēr nebūšot iespējams, lidsabiedrība pasažieriem atmaksās par biļetēm iztērēto naudu.

Tāpat “Aeroflot” pārstāvji pauž cerību, ka nesaskaņas ar Čehiju šajā jautājumā tikšot atrisinātas jau tuvākajā laikā.

Čehijas lēmums anulēt atļaujas Krievijas lidsabiedrībām ir saistāms ar ekonomiskiem apsvērumiem, jo Čehijas un Krievijas transporta ministrijas nav spējušas vienoties par abu valstu nacionālo lidsabiedrību lidojumu biežumu otras valsts gaisa elpā.

Kā vēsta Krievijas aģentūra “Interfax”, jūnija beigās Krievija anulējusi atļauju Čehijas nacionālajai lidsabiedrībai “Czech Airlines” šķērsot Sibīriju tās maršrutā Prāga-Seula.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu