Eda Šīrana koncerts Lucavsalā mainīs rīdzinieku ikdienu: prognozējami grandiozi sastrēgumi (8)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Jānis Škapars/TVNET, EPA/Scanpix

Popmūzikas zvaigznes Eda Šīrana ierašanās Rīgā krietni manīs visu rīdzinieku ikdienu. No 11. līdz 13. jūlijam tiks ierobežota satiksme, koncerta dienā būs sastrēgumi un bloķēta Pārdaugava. Tas viss tāpēc, ka Šīrana koncertu Lucavsalā apmeklēs vairāk nekā 50 000 cilvēku - lielākā daļa apmeklētāju ieradīsies no Lietuvas un Igaunijas.

Ņemot vērā lielo apmeklētāju skaitu, koncerta rīkotāji rosina apmeklētājiem doties uz koncertu kājām, izmantojot sabiedrisko transportu vai velosipēdu. Pie koncerta ieejas būs izveidota speciāla novietne velosipēdiem, taču vietu skaits tajā būs ierobežots.

Lai mazinātu sastrēgumus un haosu, gan uz koncerta vietu, gan no Lucavsalas tiks norīkoti papildu sabiedriskā transporta reisi.

Speciāls trolejbusa maršruts 12. jūlija vakarā kursēs no Latvijas Universitātes ēkas līdz Lucavsalai. Speciālā maršruta trolejbusi sāks kursēt no 18.00. Uzreiz pēc koncerta trolejbusi šajā maršrutā vairs nekursēs.

Uzņēmuma "Biļešu serviss" pārstāve Līga Rubīna aicina apmeklētājus ierasties Lucavsalā laikus, norādot, ka biļešu pārbaude var būt ilgāka nekā ierasts, jo personificēto biļešu dēļ pie ieejas biļešu pircējiem būs nepieciešams uzrādīt personu apliecinošu dokumentu - pasi vai ID identifikācijas karti.

Ja biļeti pircis cits cilvēks, apmeklētājam uz koncertu jāierodas kopā ar pircēju, pretējā gadījumā ieeja koncertā tiks liegta.

Personalizētas biļetes tiek izmantotas pirmo reizi Baltijā, un tas ir mākslinieka uzstādījums ar mērķi novērst spekulāciju ar biļetēm.

Jāņem vērā, ka privātam transportam Lucavsala būs slēgta, bet Igaunijas un Lietuvas viesu auto tiks izvietoti Zaķusalā līdz TV tornim. No sastrēgumiem, visticamāk, neizdosies izvairīties arī tiem, kas vēlēsies pamest Rīgu, tāpēc prom no pilsētas šoreiz vēlams doties agrāk, laikus izplānojot maršrutu.

Ieejas vārti būs atvērti no 16.00, lai gan britu mūziķis uz skatuves kāps tikai deviņos vakarā.

Tiem, kuri baidās no pūļa, vajadzētu pārdomāt - doties uz koncertu vai ne.

  • Piektdien, 12. jūlijā, no 08.00 līdz 24.00 satiksme tiks slēgta no Salu tilta līdz Televīzijas tornim (izņemot operatīvo transportu).
  • No 11. jūlija līdz 13. jūlija rītam satiksme būs slēgta Lucavsalas ielā (izņemot transportlīdzekļiem ar speciālām atļaujām).
  • Piektdien, 12. jūlijā, no. 22.00 līdz 24.00 būs slēgta Mūkusalas iela no Akmeņu ielas līdz Bauskas ielai.
  • No 11. jūlija 20.00 līdz 12. jūlija 24.00 apstāties un stāvēt nedrīkstēs Zaķusalas krastmalā no Salu tilta līdz Televīzijas tornim, Lucavsalas ielā un Laivu ielā, Mūkusalas aplī, Merķeļa ielā no Krišjāņa Barona ielas līdz Inženieru ielai, Pulkveža Brieža ielas posmā, Ganību dambja posmā. Aizliegts stāvēt arī aplī pie DUS „Neste”
  • 12. jūlijā no 15.00 līdz 24.00 būs slēgta ūdens transporta satiksme Mazajā Daugavā.
Komentāri (8)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu