Tusks: Padomju Savienības sabrukums bija svētība (25)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Reuters/ScanPix

Eiropadomes priekšsēdētājs Donalds Tusks izteicies, ka Padomju Savienības sabrukums esot bijusi svētība Centrāleiropas un Austrumeiropas tautām, nevis "ģeopolitiska katastrofa", kā to 2005.gadā raksturoja Krievijas autokrāts Vladimirs Putins.

Tusks ar šiem izteikumiem nāca klajā tviterī dienā, kad piedalījās Austrumu partnerības 10. gadadienai veltītā konferencē.

 "Padomju Savienības sabrukums NEBIJA gadsimta lielākā ģeopolitiskā katastrofa. Šodien esot Gruzijā, lūk, ko es gribu pateikt skaļi un skaidri: PSRS sabrukums bija svētība gruzīniem, poļiem, ukraiņiem un visai Centrālajai un Austrumeiropai. Un arī krieviem," raksta Tusks.

Tusks ir bijušais Polijas premjerministrs.

Vizītes laikā Tusks kritizēja Putina lēmumu Krievijas lidsabiedrībām aizliegt lidojumus uz Gruziju. Tusks norādīja, ka šāds lēmums esot "nepamatots un neproporcionāls", vēsta aģentūra "Reuters".

Gruzijas un Krievijas attiecībās jauns saspīlējums parādījās pagājušomēnes, kad Krievijas domes deputāta vizīte Gruzijā noved pie plašiem protestiem. 

Tusks apliecināja Eiropas Savienības (ES) gatavību atbalstīt Gruziju un solidarizēties ar to. "ES solidarizējas ar Gruziju un pilnībā atbalsta tās suverenitāti un teritoriālo viengabalainību," viņš uzsvēra.

Komentāri (25)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu