Piespriež nosacītu cietumsodu par sieviešu vervēšanu prostitūcijai Izraēlā (3)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: EPA

Rīgas pilsētas Vidzemes priekšpilsētas tiesa jūnijā piespriedusi nosacītu cietumsodu par sieviešu vervēšanu prostitūcijai Izraēlā, liecina publiski pieejamais tiesas spriedums.

Vīrietis apsūdzēts par personu nosūtīšanu ar tās piekrišanu seksuālai izmantošanai. Viņš pērn internetā ievietoja sludinājumus, kuros piedāvāja 18 līdz 40 gadus vecām sievietēm darbu Izraēlā.

Nozieguma pierādīšanai policija sarīkoja speciālā izmeklēšanas eksperimentu. Uz sludinājumu atsaucās eksperimentā iesaistīta sieviete ar vārdu Oksana. Apsūdzētais sievietei vairākkārt zvanīja un piedāvāja viņai braukt uz Izraēlu seksuālu pakalpojumu sniegšanai par maksu. Tāpat viņš izskaidroja darba un sadzīves apstākļus Izraēlā, iespējamo peļņu, kā arī to, ka viņš iegādāsies biļeti lidojumam uz Izraēlu.

Abi vienojās par satikšanos kādā kafejnīcā. Tikšanās laikā apsūdzētais vēlreiz uzturēja savu piedāvājumu braukt uz Izraēlu. Tāpat viņš mēģinājis noskaidrot, vai Oksanai nav kāda draudzene, kas arī būtu gatava braukt uz Izraēlu.

Oksana piekritusi braukt uz Izraēlu un jau nākamajā tikšanās reizē bija paņēmusi līdzi eksperimentā iesaistītu "draudzeni" vārdā Inga. Arī Inga piekritusi braukt uz Izraēlu.

Ņemot vērā minēto, tiesa vīrietim piesprieda brīvības atņemšanu uz diviem gadiem, taču brīvības atņemšanas sodu noteica nosacīti ar pārbaudes laiku uz diviem gadiem.

Komentāri (3)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu