Kosovā sapostīti serbu pareizticīgo kapi (2)

LETA/AFP
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Reuters/ScanPix

Saglabājoties spriedzei Belgradas un Prištinas attiecībās, Kosovas vidienē vandalismā sapostīti apbedījumi serbu pareizticīgo kapsētā, svētdien pavēstīja Kosovas policija.

Incidents ir ilustrācija tam, ka Kosovā iesakņojusies "naida ideoloģija", skaidroja Belgrada. Kosovā iedzīvotāju vairākums ir albāņi, bet izplatītākā reliģija - islāms.

"Pareizticīgo kapsētā Lipļanā nodarīti postījumi vairākiem kapakmeņiem," paziņoja Kosovas policija, norādot, ka sākta izmeklēšana.

Vandalismu nelielajā serbu kopienā Kosovas vidienē nosodījusi Eiropas Drošības un sadarbības organizācija (EDSO).

"Mēs nosodām kapakmeņu apgānīšanu pareizticīgo kapsētā Lipļanā un mudinām vietējos līderus protestēt pret šādu rīcību," tviterī norādīja EDSO.

"Ģimenēm un kopienām kapi ir svēti, un to apgānīšana raisa sāpes. Kosovas policija ir reaģējusi, un mēs mudinām uz ātru nākamo soļu speršanu."

Incidentā, kas noticis naktī uz sestdienu, vandalismā nodarīti postījumi vairāk nekā 20 kapavietām, pavēstīja Kosovas serbu amatpersonas.

"Vairāk nekā 20 kapakmeņu sapostīšana liecina par naida ideoloģiju, kas ir plaši izplatīta separātistu vidū," paziņojumā norādīja par Kosovas jautājumiem atbildīgais Serbijas valdības birojs.

Serbija kontroli pār Kosovu zaudēja pēc NATO intervences 1999.gadā. Belgrada joprojām neatzīst 2008.gadā vienpusējā kārtā pasludināto Kosovas neatkarību.

Pēc Kosovas lēmuma noteikt 100% muitas tarifu Serbijas precēm Belgradas un Prištinas sarunas par Kosovas statusu iestigušas strupceļā, neraugoties uz starptautiskās sabiedrības spiedienu.

Komentāri (2)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu