Runā, ka...BMW savulaik uzbūvējuši M5 Touring ar McLaren F1 V12 motoru

TVNET Auto
CopyLinkedIn Draugiem X
BMW M5 un M5 Touring (E34)
BMW M5 un M5 Touring (E34) Foto: BMW

Pagājušā gadsimta deviņdesmitajos gados planētas ātrākais sērijveida ielas auto bija McLaren F1. Šo titulu tam palīdzēja iegūt BMW izstrādātais 6,1 litra V12 atmosfēriskais motors, kurš testu nolūkos esot atradis ceļu līdz 5.sērijas universāļa M versijai.

BMW M5 universālis ar 627 zirgspēkiem standarta 340 vietā? Ja var ticēt kādreizējam McLaren izstrādes un attīstības vadītājam Deividam Klārkam, tad šāds auto patiešām reiz ticis radīts. Tikai par to neviens līdz šim neko nav zinājis.

Foto: McLaren

Top Gear vadītāja Krisa Harisa tā dēvētajā podkāstā Klārks, kurš cita starpā bijis atbildīgs arī par McLaren F1 pārdošanu, proti, laišanu apgrozībā, atklāj faktus par vienošanos ar BMW uzbūvēt 350 motorus McLaren supermašīnas vajadzībām. Līdz šim apjomam BMW gan nenonāca, jo izlaisti tika tikai 106 F1 eksemplāri. 

Ar kodu S70/2 apzīmētais motoram ir V12 konfigurācija, 6,1 litra darba tilpums un 627 zirgspēku jauda. Pat mūsdienām iespaidīgi rādītāji turklāt tos BMW inženieri izstrādes laikā nolēma pārbaudīt arī E34 sērijas BMW M5 Touring, tā radot īstu vilku jēra ādā, raksta vācu AutoBild.

Foto: McLaren

Pēc izdevuma informācijas Klārks bijis arī viens no nedaudzajiem, kam bijusi izdevība sēsties pie šī "vilka" stūres. "Es ar to M5 braucu un tas bija neticami!" - tā Klārks, pēc kura domām viens no planētas jaudīgākajiem universāļiem, M5 ar McLaren F1 motoru zem pārsega, joprojām eksistē, taču tiek glabāts slepenā BMW Classic kolekcijā.

Fotogalerija: McLaren F1 20 gadi

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Nepalaid garām!
Uz augšu