Gosns vērsies tiesā pret bijušajiem darba devējiem "Nissan" un "Mitsubishi"

LETA/AFP
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: AFP/LETA

Autobūves uzņēmumu "Renault" un "Nissan" bijušais vadītājs Karloss Gosns, kuram noteikts mājas arests Tokijā, tiesā Nīderlandē vērsies pret kompānijām "Nissan" un "Mitsubishi", vainojot tās nelikumīgā darba līguma laušanā, vēstīja Francijas laikraksts "Le Figaro".

Gosns darba līguma nosacījumu pārkāpumā apsūdz Japānas autobūves uzņēmumus "Nissan" un "Mitsubishi", kuru Nīderlandē bāzētajā kopuzņēmumā NMBW viņš strādāja. Gosns prasa līdz 15 miljoniem eiro lielu kompensāciju, vēstīja laikraksts.

Francijas "Renault" un Japānas "Nissan" bijušajam vadītājam Japānā jāstājas tiesas priekšā par finanšu noziegumiem.

Vairāk nekā simt dienu viņš pavadīja apcietinājumā, līdz tika atbrīvots pret drošības naudu. Gosns zaudēja visus savus vadības amatus.

Gosns tiek apsūdzēts par to, ka slēpis miljoniem eiro vērtus ienākumus, kurus guvis uzņēmuma "Nissan", un kompānijas līdzekļu izmantošanu privātām vajadzībām. Viņš pats visas apsūdzības noliedz.

Viņa advokāti uzstāj, ka no "Renault-Nissan BV" (RNBV) vadības viņš atkāpās, bet no amata NMBV neatkāpās, tādēļ līguma laušana ar viņu nav pamatota, ziņoja "Le Figaro".

"Nissan" un "Mitsubishi" norāda, ka līgums nav bijis spēkā, jo tas nebija iesniegts NMBV padomei, liecina laikraksta rīcībā esošā informācija.

NMBV pēc 12.marta padomes sēdes pateicās Gosnam. Tajā pašā dienā tika paziņots par līguma laušanu.

Gosna preses pārstāvis un advokāts komentārus nesniedza.

"Le Figaro" paziņoja, ka autobūves uzņēmumi vēlas atgūt 7,82 miljonus eiro, kurus 2018.gada aprīlī-novembrī NMBV izmaksāja Gosnam.

Jūnija sākumā "Renault" paziņoja, ka apsver iespēju vērsties pret bijušo vadītāju pēc tam, kad atklāja "apšaubāmus izdevumus" RNBV 11 miljonu eiro apmērā, kas saistīti ar Gosnu.

65 gadus veco Gosnu novembrī aizturēja Japānā pēc tam, kad viņš Tokijas lidostā izkāpa no savas privātās lidmašīnas.

Viņa dramatiskā profesionālā lejupslīde satrieca biznesa pasauli un radīja saspīlējumu starp "Renault", "Nissan" un to mazāko partneri "Mitsubishi".

Gosnam nav izvirzītas apsūdzības saistībā ar viņa darbību NMBV.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Nepalaid garām!
Uz augšu