Ķīnā 20 gadu cietumsodu piespriež sievietei, kura adoptēja 118 bērnus (1)

TVNET/BBC
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: AFP/SCANPIX

54 gadus vecā ķīniete Li Jaņsja, bijusī bāreņu nama īpašniece, savulaik tika iesaukta par "mīlestības māti", jo adoptēja kopumā 118 bērnus. Taču trešdien viņa tika notiesāta par sava amata izmantošanu - izspiešanu, krāpšanu un dokumentu viltošanu, vēsta raidorganizācija BBC.

Li piespriests 20 gadu cietumsods un vairāk nekā 2,5 miljonu juaņu (326 500 eiro) sodanauda. 

Tiesa lēmusi, ka Li "savtīgiem mērķiem izmantoja bērnunama ietekmi". Kā līdzzinātāji tika notiesāti vēl 15 cilvēki, tai skaitā Li dzīvesbiedrs, kuram piespriests 12 ar pusi gadu cietumsods.

Li kļuva plašāk pazīstama 2006.gadā, kad medijos parādījās ziņas, ka viņa savā dzimtajā pilsētiņā Vuanā, Hebei provincē, adoptējusi vairākus desmitus bez vecākiem palikušu bērnu. 

Viņa žurnālistiem stāstīja, ka viņas bijušais vīrs pārdevis abu kopīgo dēlu cilvēktirgotājiem par dažiem tūkstošiem juaņu. Viņai izdevās atgūt savu bērnu, un pēc tam viņa nolēmusi, ka grib palīdzēt arī citiem.

Li kopš 90.gadiem ir īpašniece derīgo izrakteņu kompānijai, kas viņu padarīja par vienu no bagātākajām sievietēm Hebei. Adoptēto bērnu bariņam augot, viņa atvēra bāreņu namu un nosauca to par "Mīlestības ciemu". 2017.gadā viņa bija adoptējusi 118 bērnus.

Taču 2018.gada maijā Ķīnas varasiestādes apsūdzēja Li nelikumībās un norādīja uz miljoniem juaņu Li kontos un luksusa klases automašīnām, kas viņai piederēja.

Viņa esot sūtījusi adoptētos bērnus, piemēram, pie būvlaukumiem skriet zem strādnieku automašīnu riteņiem, bet pēc tam esot šantažējusi būvniecības uzņēmumus.

Li tika aizturēta pērnā gada maijā. Tobrīd viņas bāreņu namā bija 74 bērni, kuri tika izmitināti dažādās valdības un skolu ēkās.

Komentāri (1)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu