Paaugstinātas svina koncentrācijas dēļ Parīzes Dievmātes katedrāles apkaimē slēgts bērnudārzs un skola

LETA/AFP
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Reuters/ScanPix

Parīzes varasiestādes ceturtdien slēgušas vienu bērnudārzu un vienu skolu ugunsgrēkā cietušās Parīzes Dievmātes katedrāles apkaimē, bažījoties par paaugstināto svina koncentrāciju, kas konstatēta rotaļlaukumā.

Vides aizstāvju organizācijas jau uzreiz pēc ugunsgrēka brīdināja, ka liesmās izkusušas 300 tonnas svina, radot apdraudējumu katedrāles apkaimes iedzīvotājiem, sevišķi bērniem.

Taču varasiestādes pagājušajā nedēļā apgalvoja, ka svina koncentrācija neapdraud sabiedrību, lai gan mediji ziņoja, ka vietējās skolās un bērnudārzos ir konstatēta paaugstināta svina koncentrācija, bet varasiestādes to noklusējušas.

Varasiestādes skaidroja, ka bērnudārza un pamatskolas slēgšana ir piesardzības pasākums, jo spēļu laukumā konstatēta paaugstināta svina koncentrācija.

Bērnudārzā un skolā darbojās bērnu vasaras klubs.

Parīzes dome pagājušajā nedēļā deva rīkojumu skolēnu vasaras brīvlaikā veikt rūpīgu tīrīšanu visās skolās Parīzes Dievmātes katedrāles apkārtnē.

Kāda amatpersona sacīja, ka tīrīšanas mērķis ir nodrošināties, lai risks būtu minimāls, taču Parīzes mēra vietnieks uzsvēra, ka tā ir parasta tīrīšana, kas nav saistīta ar ugunsgrēku katedrālē vai svina koncentrāciju.

Parīzes Dievmātes katedrālē 15.aprīļa vakarā izcēlās ugunsgrēks, kas nodarīja plašus postījumus pasaulslavenajam dievnamam. Ugunsdzēsējiem izdevās izglābt 850 gadus senās būves akmens pamatstruktūru, taču liesmas iznīcināja jumtu un citas katedrāles būvdetaļas, tostarp sabruka katedrāles torņa 93 metrus augstā smaile.

Ugunsgrēkā izkusa arī jumta un torņa celtniecībā izmantotais svins.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu