Vācijā otro dienu pēc kārtas labots maksimālās gaisa temperatūras rekords

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: EPA/Scanpix

Ceturtdien Vācijas ziemeļrietumos gaiss sakarsis līdz +41,5 grādiem, pārspējot dienu iepriekš sasniegto nacionālo karstuma rekordu, liecina dati no meteoroloģisko novērojumu stacijām.

Augstākā gaisa temperatūra īsi pēc trijiem pēcpusdienā reģistrēta Lingenē - pilsētā Vācijas ziemeļos netālu no Nīderlandes robežas.

Galīgie dati, kāda bijusi augstākā gaisa temperatūra ceturtdien Vācijā, tiks apkopoti vēlāk.

Trešdien Geilenkihrenē, valsts rietumos, termometra stabiņš pakāpās līdz +40,5 grādiem. Iepriekšējais Vācijas rekords bija +40,3 grādi 2015.gada 5.jūlijā.

Nīderlandes meteoroloģijas dienests ziņoja, ka Gelderlandes provincē reģistrēta gaisa temperatūras paaugstināšanās līdz +41,7 grādiem, bet vēlāk atklājās, ka dati no kādas meteoroloģiskās stacijas bijuši kļūdaini un jaunā vēsturiski augstākā gaisa temperatūra Nīderlandē ir mazliet zemāka.

Gan Nīderlandē, gan Beļģijā +40 grādu atzīme pārsniegta pirmo reizi novērojumu vēsturē.

Savukārt Francijas galvaspilsētu Parīzi pirmo reizi piemeklējusi 42 grādu svelme.

Arī Lillē, pilsētā Francijas ziemeļos pie Beļģijas robežas, gaisa temperatūra pakāpusies virs +41 grāda, iepriekšējo rekordu pārspējot uzreiz par četriem grādiem.

Anglijā līdz trijiem pēcpusdienā pēc vietējā laika maksimālā gaisa temperatūra bija +37,7 grādi. Tā ir otrā augstākā gaisa temperatūra Apvienotās Karalistes vēsturē, atpaliekot tikai no 2003.gada 10.augustā reģistrētajiem +38,5 grādiem.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu