VVD uzdevis ""Ventspils nafta" terminālam" sniegt paskaidrojumus par pasākumiem smaku samazināšanai (1)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Ilustratīvs foto
Ilustratīvs foto Foto: Edijs Pālens/LETA

Valsts vides dienests (VVD) uzdevis SIA ""Ventspils nafta" termināls" līdz 2.augustam iesniegt VVD Ventspils Reģionālajai vides pārvaldei (RVP) paskaidrojumus par veiktajām kravas operācijām un pasākumiem smaku emisiju samazināšanai, informēja VVD sabiedrisko attiecību speciāliste Maruta Bukleviča.

VVD Ventspils RVP saņēma 18 sūdzības no Ventspils iedzīvotājiem par naftas produktu smakām pilsētā. Vides inspektori pārbaudīja visas teritorijas, kurās bija jūtama smaka, un konstatēja, ka sūdzības ir pamatotas. Arī divas no mēraparātu "e-deguns" monitoringa stacijām uzrādīja ļoti augstu smaku koncentrāciju.

Vides inspektori devās pārbaudēs uz ostas uzņēmumiem un noskaidroja, ka laikā, kad "e-degunu" monitorings uzrādīja augstas smaku koncentrācijas un tika saņemtas sūdzības, ""Ventspils nafta" termināls" no tankkuģa uz rezervuāru parku pārsūknēja jēlbenzīnu. Jēlbenzīna izgarojumi pa rezervuāra elpošanas vārstiem nokļuva vidē, stāstīja Bukleviča.

Pārbaudes laikā vides inspektori uzņēmumam uzdeva pārskatīt un papildināt uzņēmuma iekšējās kārtības noteikumus situācijām, kad pārsniegti "e-degunu" rādījumi un saņemtas sūdzības par smakām.

Uzņēmumam līdz 2.augustam ir jāiesniedz VVD Ventspils RVP paskaidrojumi par veiktajām kravas operācijām un pasākumiem smaku emisiju samazināšanai.

Komentāri (1)CopyLinkedIn Draugiem X

Tēmas

Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu