Dienvidkorejas sekta: solīja paglābt no pastardienas, bet turēja gūstā un sita

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: AFP/SCANPIX

Dienvidkorejas pastardienas kulta līderei Šinai Okdžu tiesa piespriedusi sešu gadu cietumsodu – viņa atzīta par vainīgu kulta sekotāju turēšanā gūstā un viņu fiziskā ietekmēšanā, vēsta Lielbritānijas raidsabiedrība BBC.

Šinas vadītā “Žēlastības ceļa baznīca” pārliecināja aptuveni 400 sekotājus 2014.gadā pārcelties uz dzīvi Fidži, solot, ka tur sektas sekotāji būs pasargāti no nenovēršamas dabas katastrofas, kas piemeklēšot visu pasauli.

Tomēr kad kulta sekotāji ieradās Fidži, kulta pārstāvji atņēma viņiem pases, faktiski padarot šos cilvēkus par baznīcas ķīlniekiem. Tāpat sekotāji regulāri tika fiziski iespaidoti ar mērķi “izdzīt ļaunos garus”.

Šina tika aizturēta pagājušā gada jūlijā. Pirmdien tiesa viņu atzina par vainīgu vairākos apsūdzības punktos, tostarp vardarbībā, vardarbībā pret bērniem, kā arī krāpšanā.

Tiesa secinājusi, ka “Žēlastības ceļa baznīcas” sekotāji tikuši pakļauti ne tikai fiziskai, bet arī emocionālai vardarbībai. Šajā lietā notiesāti vēl pieci citi “Žēlastības ceļa baznīcas” līderi.

Kāda sieviete, kurai 2014.gadā izdevās izbēgt no šā kulta, pēc tiesas sprieduma pauda viedokli, ka sods neesot pietiekami bargs.

Šina sludināja, ka pasauli neizbēgami piemeklēšot postoša dabas katastrofa, kas izraisīs badu. Tomēr Fidži kulta sekotāji būšot pasargāti no šīs katastrofas.

Savukārt pēc ierašanās Fidži sektas līderi tur izvērsa plašu uzņēmējdarbību, nekautrējoties izmantot arī darbaspēku no “Žēlastības ceļa baznīcas”.

Kā norāda Dienvidkorejas amatpersonas, dažādās apšaubāmās reliģiskās organizācijās ir iesaistījušies vairāki miljoni cilvēku, un interese par šādām grupām valstī tikai palielinās.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu