"Rammstein" koncerta laikā aizturēti četri cilvēki, tostarp viens par nesankcionētu drona palaišanu (3)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Cilvēki ierodas uz Rammstein koncertu
Cilvēki ierodas uz Rammstein koncertu Foto: Mārtiņš Otto/TVNET

Otrdienas vakarā Rīgā, Lucavsalā notikušā rokgrupas "Rammstein" koncerta laikā Valsts policija (VP) aizturējusi kopumā četrus cilvēkus - divus saistībā ar alkohola lietošanu, vienu par sīko huligānismu un vienu par bezpilota lidaparāta jeb drona nesankcionētu palaišanu tiešā pasākuma norises vietas tuvumā, informēja VP Rīgas reģiona pārvaldes Kārtības policijas pārvaldes priekšnieka vietnieks Ansis Pumpurs.

No divām personām, kuras aizturētas saistībā ar alkohola lietošanu un atrašanos sabiedriskā vietā pārmērīgā reibumā, viena bijusi nepilngadīga. Arī trešā persona, kura aizturēta par sīko huligānismu, bija lietojusi alkoholu, pastāstīja Pumpurs.

Savukārt ceturtā aizturētā persona koncerta norises vietas tiešā tuvumā bija bez atļaujas un iepriekšējas saskaņošanas palaidusi dronu. Persona tika aizturēta, un saistībā ar notikušo sākta administratīvā pārkāpuma lieta, kas tiks nodota izskatīšanai Civilās aviācijas aģentūrai.

Ņemot vērā pasākuma raksturu un apmeklētāju skaitu - aptuveni 45 000 cilvēku -, var teikt, ka koncerts noritējis mierīgi, ar nelieliem ekscesiem, rezumēja Pumpurs.

Policijas pārstāvis atzina, ka pēc koncerta transportlīdzekļu vadītājiem Lucavsalas apkaimē nācās saskarties ar neērtībām, kad ļaužu pūļi šķērsoja brauktuvi tam neparedzētās vietās, taču, ņemot vērā satiksmes infrastruktūru, no tā izvairīties esot gandrīz neiespējami, tieši tāpēc sabiedrība jau iepriekš tika brīdināta. Kopumā cilvēki izklīduši diezgan mierīgi un ātri, lielākoties ejot kājām, kā bija aicinājuši pasākuma rīkotāji un kārtībsargi.

Pumpurs arī apliecināja, ka sabiedriskais transports pēc koncerta kursēja pastiprinātā intensitātē un cilvēki to izmantoja.

Vaicāts par pasākumā pazudušajām un atrastajām mantām, Pumpurs stāstīja, ka līdz naktij bija atrasta tikai viena bankas karte, taču viņš neizslēdza, ka tuvākajā laikā tiks saņemti vēl kādi iesniegumi par koncerta laikā pazudušām vai atrastām lietām.

Rīgas reģiona Kārtības policijas pārvaldes priekšnieka vietnieks arī pastāstīja, ka koncerta laikā policija saņēmusi daudzu iedzīvotāju zvanus, viņi sūdzējušies par troksni. Zvanītāji bijuši arī no attālākiem Rīgas mikrorajoniem, tai skaitā Juglas, kā arī no Pierīgas - Ķekavas no Baložiem.

Kā ziņots, otrdienas vakarā Lucavsalā notika pasaulslavenās vācu rokgrupas "Rammstein" koncerts, kas bija dzirdams pat attālākās Rīgas apkaimēs un Pierīgā.

Komentāri (3)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu