SAB pabeidzis Saeimas deputātu pārbaudes par pielaides piešķiršanu

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Deputāts Aldis Gobzems
Deputāts Aldis Gobzems Foto: Ieva Ābele, Saeima

Satversmes aizsardzības birojs (SAB) pabeidzis 13. Saeimas deputātu pārbaudes par valsts noslēpuma pielaides piešķiršanu, tomēr SAB un Saeimā neatklāj, vai kādam no deputātam bez Alda Gobzema nav izsniegta pielaide.

SAB pastāstīja, ka par visiem 13. Saeimas deputātiem, par kuriem SAB tika iesniegts pieprasījums un aizpildītas aptaujas lapas, SAB ir pabeidzis pārbaudes, pieņēmis lēmumus un attiecīgi informējis Saeimu un konkrētos parlamentāriešus.

SAB neatklāja, vai bez Gobzema ir vēl kāds deputāts, kuram pielaidi atteikts izsniegt. "SAB par personu atbilstības valsts noslēpuma speciālās atļaujas saņemšanai pārbaužu rezultātā pieņemtajiem lēmumiem informē pašu personu un darba devēju. SAB nav pamata šādas informācijas publiskošanai bez personas piekrišanas," norādīja birojā.

Uz jautājumu par to, cik un kuriem parlamenta deputātiem 13. Saeimas sasaukuma laikā atteikta pielaide valsts noslēpumam, aģentūrai LETA Saeimas Preses dienestā atbildēja, ka šo jautājumu nekomentē. Parlamentā skaidroja, ka lēmuma pieņemšana par pielaides piešķiršanu nav Saeimas kompetencē, tāpēc tā šādu statistiku neapkopo, un ka ar jautājumu par šādu informāciju jāvēršas atbildīgajā iestādē.

TVNET jau ziņoja, ka speciālās atļaujas ir atteiktas pieciem parlamentāriešiem, kuriem atteikums bijis vēl iepriekšējo Saeimas sasaukumu laikā.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu