JRT šosezon būs skatāmi deviņi jauniestudējumi, no tiem pieci Hermaņa režijā

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Alvis Hermanis
Alvis Hermanis Foto: LETA

Jaunajā Rīgas teātrī (JRT) šosezon būs skatāmi deviņi jauniestudējumi, no tiem piecus iestudē režisors Alvis Hermanis, ceturtdien preses konferencē pastāstīja pats Hermanis.

Viņš žurnālistiem atklāja, ka tieši viņa izrāde "Vēlā mīla" būs pirmais jauniestudējums, ko varēs skatīt JRT. "Vēlā mīla" pirmizrādi piedzīvos 12. septembrī. Kā norādīja režisors, tā būs izrāde, kura paredzēta diviem aktieriem - Gundaram Āboliņam un Regīnai Razumai.

Hermanis preses konferencē arī minēja, ka divās no piecām izrādēm tiks iesaistīti Latvijas Kultūras akadēmijas (LKA) studenti. Viņš šādu lēmumu pamatoja ar to, ka svarīgi studentiem pieredzi gūt jau studiju laikā, nevis tikai pēc akadēmijas absolvēšanas. LKA studentu piedalīšanos varēs redzēt arī iepriekšējā sezonā otrajā spēlētākajā izrādē - "Kalpa zēna vasara. Sākums".

Turpretim pirmo reizi JRT izrādi iestudēs režisore un teātra aktrise Inga Tropa. Jaunajā sezonā Tropa iestudēs Aspazijas lugu "Zalkša līgava". Kā sacīja Tropa, luga būs stāsts par dzīvību, miršanu, augšāmcelšanos un nemirstību. Runājot par izrādes sastāvu, režisore bija izvairīga, tikai norādīja, ka izrādes tapšanā iesaistīsies scenogrāfs Miķelis Fišers.

Vēl jaunajā sezonā jauniestudējumus piedāvās režisori Gatis Šmits, Inese Mičule un Pēteris Krilovs. Šmita izrādes pirmizrādi varēs apmeklēt 31. oktobrī, savukārt Mičules un Krilova pirmizrāžu datumi vēl nav zināmi.

JRT darbu atsāks jau 20. augustā, kad mazajā zālē tiks rādīta iepriekšējās sezonas spēlētākā izrāde "Linda vista", kura pērn spēlēta 60 reizes. Vēl augustā varēs skatīt izrādi "Vēstures izpētes komisija", kura notiks 24. augustā.

Iepriekšējā sezonā JRT nospēlēja 314 izrādes JRT telpās, astoņas viesizrādes Latvijā un vēl 32 izrādes pasaulē. Kopumā JRT izrādes pagājušā gadā noskatījies 84 391 cilvēks, kas ir par 19,5% vairāk nekā gadu iepriekš.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu