Kremlis izrediģē Makrona runu: pazuduši izteikumi par vēlēšanām (26)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: AP/Scanpix

Francijas prezidenta Emanuela Makrona runa, ko viņš teica kopīgajā preses konferencē ar Krievijas prezidentu Vladimiru Putinu, Kremļa tīmekļa vietnē vēlāk publicēta saīsināta un izrediģēta oficiālā runas stenogrammas versijā – no tās pazuduši visi Francijas prezidenta izteikumi par vēlēšanām Krievijā, ziņo Lielbritānijas raidsabiedrības BBC krievu valodas versija.

Piemēram, Makrona frāze “daudzi ir noraizējušies par [protesta akciju dalībnieku] aizturēšanām [Maskavā] saistībā ar viņu spēju piedalīties brīvās vēlēšanās un ieviesto ierobežojumu dēļ” Kremļa vietnē krievu valodā lasāma kā “cilvēki ir noraizējušies par notikumiem Maskavā: arestiem un tā tālāk, visām tām bloķēšanām, kas tika veiktas no varas iestāžu puses”.

Līdzīgā veidā vārds “vēlēšanas” ir pazudis arī no citiem Makrona izteikumiem. BBC krievu valodas versija uzsver, ka vārdu “vēlēšanas” Francijas prezidents savā runā piemin vismaz četras reizes, tomēr Kremļa publicētajā viņa runas atšifrējumā šis vārds neparādās ne reizi.

Krievijas prezidenta preses sekretārs Dmitrijs Peskovs notikušo skaidroja ar tulka kļūdu. Viņš solīja, ka Makrona runas teksts Kremļa vietnē tikšot izlabots.

Komentāri (26)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu