Zelenskis premjera amatam izvirza mazpazīstamo juristu Gončaruku

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Ukrainas prezidents Volodimirs Zelenskis
Ukrainas prezidents Volodimirs Zelenskis Foto: AP/Scanpix

Ceturtdien uz pirmo sēdi sanācis jaunievēlētais Ukrainas parlaments, un prezidents Volodimirs Zelenskis premjerministra amatam piedāvājis līdz šim mazpazīstamo juristu Oleksiju Gončaruku.

Līdz šim 35 gadus vecais Gončaruks, kura kandidatūru Zelenskis jau oficiāli nosaucis, prezidenta administrācijā nodarbojies ar ekonomikas jautājumiem.

Pirms pāriešanas uz darbu prezidenta administrācijā viņš vadīja Eiropas Savienības (ES) finansēto konsultāciju biroju, kura mērķis ir uzlabot uzņēmējdarbības vidi Ukrainā.

Sagaidāms, ka parlaments, kurā Zelenska dibinātajai partijai "Tautas kalps" ir absolūtais vairākums, Gončaruka kandidatūru apstiprinās jau ceturtdien.

Paredzēts, ka parlaments ceturtdien izraudzīs arī citus jaunā kabineta locekļus, kā arī balsos par jauno ģenerālprokuroru un Ukrainas drošības dienesta (SBU) vadītāju.

Vienlaikus paredzēts, ka deputāti ceturtdien balsos arī par konstitūcijas grozījumiem, kas paredz likumdevēju skaita samazināšanu.

Sagaidāms, ka amatus jaunajā valdībā saglabās tikai divi iepriekšējā kabineta locekļi - finanšu ministre Oksana Markarova un iekšlietu ministrs Arsens Avakovs.

Deputāti jau nobalsojuši par darba turpināšanu līdz vēlam vakaram, lai tiktu galā ar plašo dienas kārtību.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu