Piecas karstākās vietas uz zemeslodes (7)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Dalola (Etiopija)
Dalola (Etiopija) Foto: Reuters/ScanPix

Amazonē notiekošo ugunsgrēku kontekstā jau atkal starmešu gaismā ir nonācis jautājums par globālo sasilšanu un tā ietekmi uz zemeslodes klimatu. Tomēr jau pagaidām uz planētas ir vairākas vietas, kuras var palepoties ar ārkārtīgi augstām temperatūrām. Portāls TVNET, pamatojoties uz The Independent sniegto informāciju, ir apkopojis piecas no tām.

The Independent norāda, ka vairākās pasaules vietās temperatūra var pārsniegt pat +50 Celsija grādus. Dažviet novēroti pat temperatūras kāpumi līdz +70 grādiem. Pārsteidzoši, ka daudzas no šīm vietām ir pat apdzīvotas. Tas jau atkal kalpo par pierādījumu tam, ka cilvēka organisms ir spējīgs pielāgoties dažādiem klimatiskajiem apstākļiem, kā arī tam, ka cilvēka prāts ir spējīgs padarīt apdzīvojamas pat visneiedomājamākās vietas.

Interesanti ir tas, ka visas sarakstā iekļautās vietas atrodas vai nu Tuvajos Austrumos, vai arī Āfrikā, taču visu laiku augstākā temperatūra ir ierakstīta kādā Ziemeļamerikas kontinenta valstī. Tas jau atkal pierāda, ka arī vienā kontinentā var būt ļoti dažādi klimati.

Komentāri (7)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu