Vācu migrantu glābēju kuģim ļauj piestāt Itālijas ostā (1)

Papildināts
TVNET/LETA/DPA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: EPA/Scanpix

Vācu labdarības organizācijas kuģim "Eleonore", kas pārkāpa aizliegumu iebraukt Itālijas teritoriālajos ūdeņos, pirmdien dota atļauja piestāt ostā un izlaist krastā vairāk nekā 100 migrantus, kas atrodas uz kuģa.

Tvitera kontā "Seegezwitscher", kur tiek publiskotas ziņas no "Eleonore" klāja, teikts, ka Itālijas robežpatruļa devusi atļauju kuģim piestāt ostā Sicīlijā un izlaist krastā migrantus.

Kuģis aizturēts uz izmeklēšanas laiku.

"Tagad mēs esam drošā ostā," tviterī apliecināja kapteinis Klauss Pīters Reišs. "Tagad mūsu kuģis ir konfiscēts," viņš piebilda, mudinot ziedot, lai aktīvisti varētu tikt pie jauna kuģa.

"Eleonore" kapteinis iepriekš bija informējis Itālijas varasiestādes, ka pārkāps aizliegumu un iebrauks Itālijas teritoriālajos ūdeņos, jo uz kuģa izveidojusies ārkārtas situācija.

"Seegezwitscher" ziņoja, ka kuģis ar migrantiem pavadījis jūrā astoņas dienas, un to laikā piedzīvota spēcīga vētra, kas appludinājusi klāju.

Itālija ir pieņēmusi stingrus likumus, kas vērsti pret nevalstisko organizāciju kuģiem, kuri Vidusjūrā uzņem migrantus. Kuģiem, kas pārkāpj aizliegumu iebraukt Itālijas ūdeņos, var tik piemērota līdz pat miljonam eiro liela sodanauda.

Cits aktīvistu kuģis "Mare Jonio" pirmdien pavēstīja, ka izsēdinās krastā 31 nelegālo imigrantu.

"Mēs tikko tikām informēti, ka Itālijas krasta apsardze "veselības apsvērumu" dēļ izsēdinās krastā 31 cilvēku, kas ir uz klāja," tviterī pavēstīja organizācija "Mediterranea Saving Lives", kas kuģi nofraktējusi.

Trim aktīvistu organizāciju kuģiem Itālijas teritoriālajos ūdeņos liegts ieceļot atbilstoši līdzšinējās valdības īstenotajai stingrajai politikai.

"Mare Jonio" pagājušajā nedēļā Lībijas piekrastē uzņēma 98 nelegālos imigrantus. 67 aktīvistu kuģa pasažieri, arī sievietes, nepilngadīgie un tie, kuriem bijusi nepieciešama mediķu palīdzība, krastā izkāpt varēja jau agrāk.

Vācijas aktīvistu organizācijas "Sea Eye" kuģis "Alan Kurdi", kuram līdzšinējais Itālijas iekšlietu ministrs Mateo Salvīni aizliedzis iebraukt Itālijas ūdeņos, pirmdien atradās starp Itāliju un Maltu.

Salvīni vairākkārt kritizējis aktīvistu organizācijas par to, ka tās faktiski nodrošina "taksometra pakalpojumus" nelegālajiem imigrantiem.

Atbilstoši Salvīni šogad pieņemtajam rīkojumam, aktīvistu kuģiem, kas bez atļaujas iebrauc Itālijas ūdeņos, noteiktas bargas soda naudas, kuģi var tikt konfiscēti, bet pret to kapteiņiem uzsākta kriminālvajāšana.

Komentāri (1)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu