Iekšējās drošības birojs aizturējis bijušo robežsardzes priekšnieku Garbaru (3)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Bijušais Valsts robežsardzes priekšnieks ģenerālis Normunds Garbars
Bijušais Valsts robežsardzes priekšnieks ģenerālis Normunds Garbars Foto: Ieva Čīka/LETA

Iekšējās drošības birojs (IDB) aizturējis bijušo Valsts robežsardzes priekšnieku (VRS) Normundu Garbaru, liecina aģentūras LETA rīcībā esošā neoficiālā informācija.

IDB aģentūru LETA informēja, ka birojs aizturējis VRS Galvenās pārvaldes Bruņojuma, apgādes un tehnisko resursu pārvaldes priekšnieka vietnieku, bijušo VRS priekšnieku, kā arī divus ceļu būves uzņēmuma pārstāvjus aizdomās par noziegumiem būvniecības procesos, kas veikti robežsardzes un uzņēmuma noslēgto iepirkuma līgumu ietvaros par Latvijas un Krievijas robežas joslas infrastruktūras izbūvi un Latvijas un Baltkrievijas robežu ierīkošanu.

Kriminālprocesā vēl vienam robežsardzes darbiniekam piemērots personas, pret kuru sākts kriminālprocess, statuss, pavēstīja birojā.

Būvniecības procesā konstatētas iespējamas neatbilstības tehniskajai specifikācijai, kā arī tika pieļauta patvaļīga koku izciršana robežjoslā. Savukārt uzņēmuma finanšu darījumos saskatāmas noziedzīgi iegūtu līdzekļu legalizācijas pazīmes, par ko arī sākta izmeklēšana, norādīja IDB.

Drīzumā tiks lemts par drošības līdzekļu piemērošanu aizturētajām personām.

Izmeklēšanas interesēs sīkāku informāciju birojs patlaban nesniedz.

Jau ziņots, ka Garbars šī gada janvārī atvaļinājās no robežsardzes.

Likums paredz, ka VRS priekšnieku amatā uz pieciem gadiem ieceļ iekšlietu ministrs pēc tam, kad attiecīgo kandidatūru apstiprinājis Ministru kabinets. Lai arī valdība 2016.gadā saskaņā ar likumu pagarināja Garbara pilnvaru termiņu līdz 2021.gadam, Iekšlietu ministrijā aģentūrai LETA toreiz skaidroja, ka, sasniedzot izdienas pensijas vecumu, amatpersonai ir tiesības atvaļināties ātrāk par nolikto termiņu.

Garbars ir dzimis 1969.gadā, tātad šogad viņš kļūst vien 50 gadus vecs. Garbars iepriekš aģentūrai LETA skaidroja, ka viņš personiski pieņēmis lēmumu aiziet no dienesta sakarā ar noteikta vecuma sasniegšanu. "Šādu labi pārdomātu lēmumu" Garbars pieņēmis pagājušā gada nogalē un aptuveni pēc mēneša darījis to zināmu iekšlietu ministram.

Ģenerālis Garbars VRS vadīja no 2009.gada, pirms tam viņš no 2008.gada bija VRS Rīgas pārvaldes priekšnieks.

Komentāri (3)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu