Latvijā filmētais HBO seriāls "Katrīna Lielā" pie skatītājiem nonāks jau oktobrī

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Helēna Mirena ("Katrīna Lielā" (Catherine the Great))
Helēna Mirena ("Katrīna Lielā" (Catherine the Great)) Foto: HBO

No 21. oktobra LMT mājas viedtelevīzija sāks demonstrēt HBO un SKY sadarbībā veidoto seriālu "Katrīna Lielā" (Catherine the Great), kurā galveno lomu attēlo slavenā britu aktrise Helēna Mirena. Jau ziņots, ka daļa seriāla filmēta Latvijā, tostarp Rundāles pilī un Mazmežotnes muižā.

“Seriāls ir veidots labākajās vēsturisko kostīmdrāmu tradīcijās, kas ļaus skatītājiem izbaudīt ne tikai izcilo aktierspēli “oskarotās” aktrises Helēnas Mirenas un pieredzējušā raksturlomu tēlotāja Džeisona Klarka izpildījumā, bet arī krāšņu 18. gadsimtam atbilstošu vidi, kas izveidota, lielā mērā pateicoties Rundāles pils saglabātajām vērtībām. Seriāls "Katrīna Lielā" pilnībā ietur HBO jau pirms gadiem uzsākto līniju – radīt seriālus, kas kvalitātes, vēriena un mēroga ziņā ir pielīdzināms Holivudas lielbudžeta kino darbiem, un reizēm pat pārspēj tos. Aicinu LMT mājas viedtelevīzijas skatītājus noteikti pievērst uzmanību šim jaunākajam HBO veikumam, kas ļaus četrus vakarus ieslīgt Krievijas cara galma politiskajās un sadzīviskajās intrigās,” aicina viedtelevīzijas satura eksperte Anna Rozenvalde.

Foto: HBO vēsturiskais seriāls "Katrīna Lielā".

Četrdaļīgā drāma "Katrīna Lielā" vēsta par politiski drūmo un seksuāli uzlādēto Krievijas carienes Katrīnas Lielās galmu, kas, tāpat kā visa Krievzeme, sadzīvoja ar valdnieces nevaldāmo dabu un iegribām gandrīz gadsimta ceturkšņa garumā. Seriāls fokusējas uz Katrīnas Lielās valdīšanas beigām un viņas kaislīgo afēru ar Grigoriju Potjomkinu. Skandālu, intrigu un  pamatīgu konfliktu apstākļos viņi izveido unikālas un uzticīgas, ilglaicīgas attiecības, kas ļauj abiem ar virkni liberalizējošu reformu palīdzību kļūt par mūsdienu Krievijas arhitektiem.

Seriāls uzņemts arī Latvijā - Mazmežotnes muižā un Rundāles pilī 2018. gadā.

Rudens sezonā LMT mājas viedtelevīzija demonstrēs arī citus spilgtus un jaunus HBO seriālus, tostarp pirmizrādi piedzīvos kulta komiksu ekranizējums "Sargi" (Watchmen) un spriedzes seriāls "Templis" (Temple) ar Marku Strongu un nīderlandiešu aktrisi Kerisu van Hutenu (Carice van Houten, 42) galvenajās lomās. Hutena, atgādinām, populārajā kanāla seriālā "Troņu spēle" (Game Of Thrones) atveidoja gaismas priesterieni Melisandru. 

Raksts tapis sadarbībā ar LMT mājas viedtelevīziju.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu